Најновије

ИГРА НЕРАВА НА НЕБУ БЛИЗУ КРИМА: Француски миражи провоцирали Русе, пилотима сухоја наређено да полете и отерају уљезе (ВИДЕО)

Два руска сухоја Су-27 изнад Црног мора, у близини полуострва Крим пресрела су јуче три француска ловца Мираж 2000 и авио-цистерну КЦ-135. Сада се појавио и снимак који је документовао као су руски пилоти отерали уљезе, који су летели према Криму, који је тренутно претворено у једно од највећих светских војних упоришта и који игра све важнију улогу у супростављању НАТО пакту у зони Црног Мора.

Су 27 (Фото: mil.ru)

Поједини медији су пренели само кратко саопштење руског Министарства одбране да су са Крима у среду преподне полетела два ловца Су-27 који су кренули да провере смер кретања три француска ловца "Мираж 2000" и авио цистерна на КЦ-135 која си пресретнути у неутралним водама на самом прилазу руској граници.

Министарство је саопштило да су руски авиони испратили француске летелице изнад Црног мора „у складу са међународним правилима“.

Француски авиони су се вратили са границе, а руски ловци су се вратили у базу, наводи се још у саопштењу.

Напетости између Русије и Запада достигле су највишу тачку од хладног рата у претходним годинама откако је Москва 2014. године припојила полуострво Крим Украјини.

Москва је последњи пут пресрела француске борбене авионе изнад Црног мора у октобру прошле године.

Пет земаља спремно да повуче одлуку о признању Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА