Најновије

ДОДИК: ОХР је прошлост, олупина и блеф

Српски члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас да је ОХР прошлост и да је нанео доста штете Републици Српској, а није донио ништа доброг БиХ, за коју је једини начин опстанка договор два ентитета и три конститутивна народа.

Милорад Додок (Фото: Јутјуб)

- ОХР је прошлост. То је олупина и блеф одржаван 20 година који је нанео много штете Републици Српској, а није нанео ништа добро БиХ, јер нема ниједне од оних мера које је ОХР насилно пренео на ниво Сарајева или БиХ да је била од користи. Ниједна таква мера није дала бенефите које су очекивали - рекао је Додик за Алтернативну телевизију.

Говорећи о интеревенцијама ОХР-а које су биле поводом избора у Мостару, он је навео да је то само покушај да се ОХР врати на сцену, а не нешто што би могло бити озбиљно.

Додик је рекао да тотално промашена прича то што Бошњаци очекују да ће председник САД Џозеф Бајден дозволити Европљанима да масовно интервенишу и сломе Републику Српску.

Он је додао да само два ентитета и три народа могу договорити да БиХ живи, а да у БиХ нема ништа успешно због неефикасних мера које је ОХР радио у прошлости.

- Могу они да пишу извештаје и да се хвале како су нешто урадили, али је видљиво да је БиХ земља у тоталној парализи и да нема шансе да се покрене са интервенционизмом страног фактора и то је нешто што ОХР сврстава на сметлиште и треба да иде одавде - нагласио је Додик.

Он је подсетио да је Српска против доласка новог високог представника, као и да ће стално указивати на чињеницу да високи представник у БиХ мора бити законито доведен, а то значи да, уз остале, и Република Српска да своју сагласност.

П прекиду односа између Русије и ЕУ прочитајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА