Најновије

МАНДИЋ ПОВОДОМ ИЗБОРА НОВОГ ПАТРИЈАРХА: "Очекујемо симфонију цркве и државе"

Један од лидера црногорског Демократског фронта Андрија Мандић изјавио је данас да се сви верујући Срби у Црној Гори који су литијама задивили све православце радују избору новог патријарха Порфирија.

Андрија Мандић. (Фото: Јутјуб)

Он је у укључењу на ТВ Пинк рекао да је Српска православна црква избором новог поглавара добила достојног наследника покојног патријарха Иринеја и свих претходних патријарха.

- Добијамо достојног епископа који је постао патријарх и који ће управљати најважнијом националном установом, СПЦ, у којој су сабрани сви Срби са различитих континената и меридијана - рекао је Мандић.

Навео је да сви верници очекују да нови патријарх и световна власт функцинишу као сложна и хармонична заједница.

- Очекујемо симфонију државе и цркве. Од новог патријарха очекујемо да уради оно што су чинили сви велики патријарси и да покуша да та симфонија буде на задовољство свих - додао је Мандић.

На питање да ли оцекује честитку председника Црне Горе Мила Ђукановића на избору новог патријарха, Мандић је рекао да је, независно од тога, познат однос Ђукановића према СПЦ.

- Више пута је истакао да је атеиста, али проблем је што је борац против СПЦ. Мање је важно да ли ће честитати, претпостављам да хоће, али не смемо заборавити шта су његове намере и резултат његове борбе против Цркве - каже Мандић.

Србија донира вакцине Црној Гори, а Абазовић појурио да честита Албанцима! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА