Најновије

РЕАКЦИЈА КАТОЛИЧКЕ ЦРКВЕ: Шта је рекао загребачки надбискуп о избору Порфирија за патријарха?

Загребачки надбискуп, кардинал Јосип Бозанић честитао је досадашњем митрополиту загребачко-љубљанском Порфирију Перићу на избору за патријарха СПЦ, називајући га "сабратом у Христу", уз жеље да његов избор "буде у првом реду благослов сестринској Српској православној цркви".

Српски патријарх и загребачки кардинал (Фото: Јутјуб)

Кардинал Бозанић поручује да је "с великом сам радошћу примио вест" о избору за 46. патријарха Српске Православне Цркве.

"Ваша Светости, драги Субрате у Кристу Исусу нашем Спаситељу, срдачно Вам честитам високи избор за архиепископа пећког, митрополита београдско-карловачког и патријарха српског", наводи загребачки надбискуп у честитки коју је пренела агенција Хина.

Као "хришћанин и субрат у бискупству, очима вере у Вашем избору видим прст Божје провидности и знак Духа Светога", написао је у честитки кардинал Бозанић, истичући да му је "у незаборавном сећању њихово екуменско ходочашће 12. јанура ове године, од загребачке катедрале до Саборне цркве Преображења Господњег". 

"Ваша Светости, нека Ваш избор за патријарха буде у првом реду благослов сестринској Српској православној цркви. Нека Дух Свети, који нас обнавља, отвори нове путове Божје љубави и милосрђа, новог разумијевања и уважавања, прихваћања и опраштања, како би се отвориле нове странице плодоносне сурадње у заједништву за добро повјерених нам вјерника", истакао је Бозанић. 

Шта је патријарх Порфирије рекао о Хрватској, погледајте ОВДЕ.

Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА