Најновије

ВРИ НА СЕВЕРУ СИРИЈЕ! Тешко наоружани амерички конвој кренуо ка граду!

Конвој за снабдевање коалиције предвођен САД ушао је на североисток Сирије из региона Ирачког Курдистана.

Амерички конвој. (Фото: Јутјуб)

Конвој је ушао у област 18. фебруара а састојао се од 60 камиона који су превозили логистичку залиху, војну опрему и оклопна возила. Нека од возила била су старија возила Хумвес, која ће вероватно бити испоручена Сиријским демократским снагама (СДФ).

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је да се конвој упутио ка граду Ал Камишли на северу Ал Хасаке. Према надзорној групи са седиштем у Лондону, ово је био 12. конвој коалиције предвођене САД-ом који је ове године ушао у Сирију.

عدسة #المرصد_السوري: لأول مرة منذ تولي #بايدن السلطة.. عشرات المدرعات الأميركية تدخل منطقة شمال شرق #سورية على متن نحو 60 شاحنة تابعة للتحالف الدولي

Posted by ‎المرصد السوري‎ on Thursday, February 18, 2021

Коалиција коју предводе САД тренутно распоређује своје трупе на североистоку Сирије. Раније овог месеца, америчке снаге повукле су се из базе у Тел Ало-у на североистоку Ал Хасаке.

Амерички председник Јое Биден изразио је подршку дуготрајном војном присуству у делу североисточне Сирије под надзором СДФ током његове кампање.

Тренутно је на североистоку Сирије присутно око 500 америчких војника. Администрација Бајдена можда планира да повећа број снага распоређених у региону.

Ово је главно руско оружје за обуздавање НАТО пакта! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА