Најновије

"КАО ДА НЕ ПОСТОЈИ": Коморска острва не признају Косово као независну државу

Коморска острва не признају Косово као независну државу, иако је недавно лидер АНК и некадашњи министар спољних послова Косова Беџет Пацоли објавио.

Приштина. (Фото: Јутјуб)

Увидом у званичну Ноту која је достављена Амбасади Србије у Најробију у Кенији, може се видети да је Министарство спољних послова Коморских острва обавестило своје српске колеге да Нота о поновном успостављању дипломатских веза са Косовом, и наводи у појединим медијима о томе, није потекла из тог Министарства.

Као и да би требало да буде третирана као да не постоји.

"Министарство иностраних послова и међународне сарадње Коморских острва изражава поштовање Амбасади Републике Србије у Најробију и с позивом на ноту бр. 071/2021 од 17. фебруара 2021. о информацији која се појавила у иностраним медијима о наводној ноти коморског министарства иностраних послова у вези са такозваном државом Косово, има част да је обавести да наводна нота не потиче из коморског Министарства иностраних послова и међународне сарадње и мора се сматрати ништавним документом.

Министарство обавештава амбасаду да став Коморских острва по овом питању остаје непромењен.

Министарство иностраних послова и међународне сарадње Коморских острва захваљује Амбасади Републике Србије у Најробију на љубазној сарадњи и користи и ову прилику да јој понови изразе свог изузетног уважавања", стоји у званичној Ноти Министарства спољних послова Коморских острва.

Коморска Острва Косово су признала 19.5.2009 године, као 59. држава у свету која је то учинила.

Међутим, то признање је повучено је 7.11.2018. године, како је објавио тадашњи министар спољних послова Србије Ивица Дачић, и тај став Коморских острва је, као што се може видети из наведене ноте, остао непромењен.

Колике су шансе да Украјина заузме Донбас? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА