Најновије

НАПАДНУТА АМЕРИЧКА БАЗА У ИРАКУ! Сумња се да они стоје иза напада!

База Балад у јужној ирачкој провинцији Саладин била је мета ракетног напада. Познато је да је база домаћин америчким трупама.

Америчка база. (Фото: Јутјуб)

Извор безбедности рекао је за РТ да су најмање три ракете пале у ваздушну базу, ранивши две особе. Националности жртава тек треба да се открију. Напад се одиграо 20. фребруара, поподне.

Према Сабиринн Њузу, ракете калибра 107 мм погодиле су некадашње седиште америчке компаније Салли Портер у ваздухопловној бази Балад. Коалиционе трупе које предводе САД тренутно користе зграду.

Канал Телеграм, који је близак проиранским наоружаним фракцијама у Ираку, тврдио је да је једна од погођених и шриланчка компанија која ради за коалицију.

Напад на ваздухопловну базу Балад извела је највероватније једна од многих проиранских фракција формираних у Ираку током последње две године.

Раније ове недеље, ракетни напад великих размера циљао је Међународни аеродром Ербил. Убијен је један добављач, а рањено је још девет људи, укључујући припадника америчке службе.

Недавни талас напада на коалицију предвођену САД-ом у Ираку замишљен је као одговор на атентат на Абу Махдија ал-Мухандиса, заменика команданта Народних мобилизационих јединица и команданта иранских снага Кудс генерал-мајора Кассима Солеиманија. Оба команданта погинула су у америчком удару дронова пре више од годину дана.

Сви се смеју Бајденовој одлуци да не позове руског лидера на самит Г7 Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА