Најновије

НОВА ПОРУКА СОФИЈЕ СКОПЉУ: ''Ми ћемо вас увести у ЕУ, јер сте ви незахвални и заслужујете да будете тамо”

Македонски политичари не треба да очекују да ће став Бугарске променити после парламентарних избора у априлу, изјавио је бугарски министар одбране Красимир Каракачанов.

Бугарска (Фото: Министарство одбране Бугарске)

„Или их лаже неки лобиста, или сами себе лажу да ће се дан након избора у Бугарској нешто променити и бугарска политичка елита или парламентарне партије казати: небитно, што нас пљујете, небитно што нам крадете историју, небитно, што покушавате да нам направите проблем са „мањинама” у Бугарској, ми ћемо вас увести у ЕУ, јер сте ви незахвални и заслужујете да будете тамо”, рекао је политичар Бугарској националној телевизији.

„Оквирни став је потпуно јасан. Не знам да ли постоји неко ко би могао да дозволи нешто слично (промену става Бугарске). И зашто би то урадио? Шта би Бугарска од тога добила? Наши пријатељи, наша браћа у Македонији треба да знају једно: та мржња, коју генерише њихова елита према Бугарима и Бугарској, Бугарима у самој Македонији, зар та политичка елита води државу ка нечем добром?”, изјавио је политичар.

Тренутну политику Северне Македоније, у којој неки државни службеници вређају етничке Бугаре који живе у држави, не би подржао амерички председник Џо Бајден, сматра Каракачанов, пренео је Спутњик.

„Треба да знају да и ЕУ има довољно проблема. Још један, још на Балкану, ако се раније не реши на прави начин, био би сувишан за њих”, закључио је он.

О повратку Трампа на политичку сцену прочитајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА