Најновије

КОСНЕТ УПУТИО ДРАМАТИЧНУ ДЕПЕШУ СА КОСМЕТА: Не смемо никуд напоље од чопора паса луталица, а и људи не носе маске!

Такозвани амерички амбасадор из Приштине упутио је депешу у Стејт департмент у којој описује тешку ситуацију у којој се налазе њихови службеници на Косову и Метохији.

Филип Коснет (фото: Твитер видео принтскрин)

У документу који је потписао Филип Коснет, тзв. амбасадор САД у Приштини, наведен је читав низ проблема који је довео до тога да се тамошња амбасада налази у тешкој ситуацији и пред тачком пуцања, објавио је лист „Политико”.

Новинарка Нахал Туси објавила је на свом налогу на Твитеру детаље депеше у склопу које се налазе и вирус корона и недостатак вакцина, али и инфраструктура, загађен ваздух, агресивни пси луталице, прековремени рад...

Све то доводи, пише у депеши, и до лоших међуљудских односа међу запосленима у амбасади.

У документу пише и да постоји перцепција да су лидери Стејт департмента дали предност вакцинацији особљу у Вашингтону.

„То је тешко прихватити", пише амерички амбасадор.

Упитан за коментар у вези са целом причом, портпарол Стејт департмента је за једну кабловску телевизију изразио саосећање, али такође рекао да је одељење усмерило скоро 80 одсто залиха вакцина на места на терену користећи модел дистрибуције према коме планери саобраћаја организују руте као низ кракова, који повезују удаљене тачке са централним чвориштем, пренео је Спутњик.

Такође, он је додао да када је реч о вакцинама, намерава је да их понуде за 100 одсто особља одељења, онолико брзо колико то дозвољава испорука вакцина.

Новинарка наводи и да треба напоменути да је "Вашингтон пост" недавно објавио причу која је показала како је забринутости америчких дипломата због дистрибуције вакцина прилично раширена.

Она је навела и да се Косово понаша као да тамо нема ковида, јер “док у Америци можеш да завршиш у виралном видео ако не носиш маску, на Косову можеш да постанеш тренд на друштвеним мрежама ако носиш маску”.

Такође, навела је и о проблему чопора паса луталица који постају агресивни када су у потрази за храном. Из овог разлога особље такозване амбасаде често је “заглављено” између четири зида.

Русија је послала помоћ у Црну Гору, о чему се ради читајте ОВДЕ.

Извор: Политика, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА