Најновије

ВАКЦИНЕ И НИСУ БАШ ТАКО ЕФИКАСНЕ! ИМУНОЛОГ: Има доста примера оних који су се заразили после прве примљење дозе

“Није баш јасно шта се то дешава, зашто се инфицирало толико људи који су примили прву дозу вакцине”, примећује и пита се имунолог Емина Милошевић.

Вакцине и нису баш тако ефикасне (Фото: pixabay. com)

Саговорница апелује на надлежне да спроведу темељније и обимније истраживање које би показало да ли је проблем у ефикасности вакцина или у понашању људи.

“Знамо да је већина грађана вакцинисана кинеском вакцином. Може бити да смо много неодговорни, а може бити и да просто ефикасност те вакцине није баш толика колика се тврди”, каже Милошевић коментаришући вакцину за коју је наведено да јој је ефикасност 79 посто.

Не постоје званични подаци на које би саговорница могла да се позове. Имунолошкиња истиче да у свом окружењу има доста примера оних који су се заразили после примљење прве дозе. На сличан проблем указују и колеге са којима је у комуникацији.

“Доста људи ме контактира, имам и родбину и пријатеље који су се заразили након прве дозе. Никада не можете бити 100 посто сигурни, али знам да су били предострожни. Да ли је, ипак, неком омашком дошло до заражавана није ми сасвим јасно”, констатује саговорница.

Она наводи да постоје случајеви заражавања и после Спутњик и после Фајзерове вакцине, али највећи број грађана Србије је, ипак, добио кинексу вакцину.

“Значило би да се спроведе неко систематичмо истраживање о проценту оних који су инфицирали након прве, друге или треће вакцине. Да ли је само до понашања људи или је до ефикасности. неопходан је већи број испитаника, а не само да то чујемо из своје околине”, закључује Милошевић.

Маске „могући ризик“ ширења ковида-а показује нова студија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА