Најновије

МЕДОЈЕВИЋ ОТКРИВА ВЕЗЕ СА СРПСКОМ МАФИЈОМ: Мило Невољи дао хеликоптер да бежи!

Посланик Демократског фронта и посланик Покрета за промене Небојша Медојевић је црногорском премијеру Здравку Кривокапићу и шефу Агенције за националну безбедност (АНБ) Дејану Вукшићу поставио седам питања везаних за деловање безбедносних структура блиских Милу Ђукановићу, а поводом боравка Вељка Беливука у Црној Гори.

Небојша Медојевић (Фото: Јутјуб)

Лидер ПЗП се обрушио на ново руководство полиције и констатовао да је хапшење двојице шефова "кавачког клана" у Србији, отворило питање о мотивима и последицама њиховог боравка у Црној Гори крајем јануара ове године.

Директиве из Шпаније

- Кривокапића и Вукшића питам да ли имају сазнања да је један службеник сектора за криминалистику и син једног од високих функционера Управе полиције присуствовао прослави 20. јануара ове године у Котору заједно са припадницима "кавачког клана" Радојем Звицером, Слободаном, Кашћеланом, Вељком Беливуком и Марком Милинковићем - написао је Медојевић у отвореном писму.

Такође, пита да ли имају сазнања да ваздушна контрола Србије у том периоду није дозволила улазак у њихов ваздушни простор хеликоптеру који је полетео из Котора с пријавом да превозе пацијента с озбиљним повредама кичме јер нису имали потребна документа, а за који се сумња да је покушано бекство Беливука и његове десне руке Марка Миљковића Марета.

- Питам и да ли премијер и шеф црногорске тајне службе имају сазнања да су дан пре хапшења Беливук и Миљковић били у Никшићу код безбедносно интересантног лица Д. Р. на састанку поводом локалних избора у том граду. Да ли имате оперативна сазнања да се један од шефова "кавачког клана", чији је адвокат Дејан Вукшић, налази у Шпанији и тамо организује активности нарко-клана из Црне Горе - наводи Медојевић.

Шварц цигарета

Лидер ПЗП пита премијера и Вукшића да ли је тачно да је шеф АНБ наложио да се према Беливуку не спроводе мере тајног надзора, током његовог боравка у Црној Гори иако је, како каже, њему био забрањен улазак у ту земљу.

- Да ли је истина да директор АНБ после смена није именовао никога за начелника службе за организовани криминал - упитао је Медојевић.

И најзад, Медојевић пита каква су оперативна сазнања АНБ о деловању организоване криминалне групе која се бави шверцом цигарета, а чији је шеф извесни Саша Пекић, као и какве су његове везе са кланом из "Гранда" и полицајцима Зораном Лазовићем и Душком Голубовићем.

Србија Елеза изручује Босни и Херцеговини

Српско правосуђе одобрило је изручење Босни једног од сарадника "кавачког клана" Дарка Елеза.

Он је ухапшен крајем децембра прошле године, а имао је два пасоша, српски и босански. Елез је 2012. у Београду правоснажно осуђен на девет година затвора, као организатор криминалне групе која је 2009. на територији Србије и БиХ трговала дрогом, вршила изнуде и чинила друга кривична дела. Године 2013. у Сарајеву је подигнута још једна оптужница против њега за више кривичних дела организованог криминала. Хапшен је и у полицијској операцији "Лутка" 2013.

Елез је имао заштиту у самом врху МУП Србије, а тим поводом је саслушавана и бивша државна секретарка Дијана Хркаловић, која је порекла да зна било шта о скривању пријава против једног од најопаснијих криминалаца у региону. Његову повезаност са "кавчанима" је потврдио и министар полиције Александар Вулин:

- Сви знају да је он убица и нарко-дилер, али је то било тешко доказати. Чим смо добили доказе, предузели смо акцију хапшења.

Приведен и Аца Босанац

Александар Кајмаковић, звани Аца Босанац, који води више познатих београдских ресторана и клубова, приведен је јуче у СБПОК због сумње да је сарађивао са Вељком Беливуком, који је 4. фебруара ухапшен као организатор криминалне групе.

Полиција сумњичи Кајмаковића да су се неке Вељине фирме водиле на њега и да је заједно са Беливуком, наводно, учествовао у рекетирању појединих власника пословних простора на луксузним локацијама у Београду.

Наводно, Кајмаковић је био чест гост у такозваном Беливуковом бункеру на стадиону Партизана.

Додик уверен да ће Република Српска бити самостална. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА