Најновије

ЗАПАЊУЈУЋЕ ТВРДЊЕ: Кинеске службе су изабрале Бајдена (ВИДЕО)

Ди Донгшенг, професор на универзитету Ренмин у Кини, недавно се прославио након што је Интернетом почео да кружи његов говор у којем је наговестио да је изабрани председник Џозеф Бајден компромитован.

Бајден (Фото: Јутјуб)

Тврдње које је изнео у том говору биле су прилично озбиљне, а сада је још један његов видео снимак постао виралан и чини се да је подједнако шокантан.

У недатираном видеу могло се видети како Донгшенг потврђује постојање „Дубоке државе“ у САД-у, исти феномен којег је амерички председник Доналд Трамп назвао „Мочваром“. Донгшенг у видеу каже: „Чињеница је да Сједињене Државе заправо не постоје. Оно што заиста постоје су различите интересне групе.“

Донгшенг наставља: „Тренутно САД имају веома подељено друштво, чији је део круг елита. Назвали смо их Естаблишмент, људи са моћи и утицајем. Вреди поменути једну одређену групу елита, названу „Дубока држава“.

Ко су ти људи? То су средњи и виши лидери америчке војске, обавештајне службе, Стејт департмента, Министарства финансија, Министарства трговине, Канцеларије америчког трговинског представника и америчког правосудног система. “

„Унутар Capital Beltway-а, то су велике рибе скривене у мочвари, којих се Трамп највише гади. У САД-у се бирају политичке личности које долазе и одлазе. Међутим, група коју сам управо споменуо су људи који остају у кругу моћи “. Донгшенг каже да такви људи воде САД од Другог светског рата. „Тај мали круг људи данас заправо доминира светом.“

Донгшенг је рекао да Дубока држава мрзи Трампа јер га њени чланови сматрају „аутсајдером“. Такође је рекао да се „права демократија“ догодила 2016. године и када се догодила, „Нису могли да верују да неко попут Трампа може бити изабран и постати њихов шеф“. Сигурно су се осећали „као да се свет распада или да се небо руши“. Такође је рекао да су се људи из „Дубоке државе“ сукобили са Трампом и да су га „заваравали“ и „изигравали“.

У видеу који је пре само неколико дана постао виралан, Ди Донгшенг је рекао да је Вол Стрит помогао Кини током Трамповог трговинског рата. Открио је да Кина има ’пријатеље’ на врло утицајним позицијама у САД-у:

„Као што сам рекао и раније, од 1970-их, Вол Стрит је имао веома јак утицај на домаће и спољне послове Сједињених Држава. Тако да смо имали канал на који се можемо ослонити. Али проблем је у томе што је после 2008. статус Вол Стрита опао, и што је још важније, након 2016. Вол Стрит више није могао да помогне Трампу.”

Донгшенг је такође наговестио да је Кина можда помогла сину изабраног председника Џозефа Бајдена, да изгради мрежу „фондација“. Рекао је, „Трамп говори да Бајденов син има некакву глобалну основу. Да ли сте то приметили? Ко му је помогао да изгради темеље? Схватате? Пуно је „дилова“ унутар тог система.“

Видео је касније комунистички режим повукао са кинеских друштвених мрежа. Ди Донгшенг је продекан Школе за међународне односе Кинеског универзитета Ренмин, заменик директора и секретар Центра за стране стратешке студије Кине.

Мило Невољи дао хеликоптер да бежи тврди Медојевић. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА