Најновије

ЖУЈОВИЋ: Укините Кризни штаб, Весић главни епидемиолог!

"Горан Весић је главни епидемиолог државе Србије и града Београда. Зато је мој конкретан предлог да се укине Кризни штаб и да се све јурисдикције дају Горану Весићу", то је порука коју пулмолог Дејан Жујовић шаље уочи сутрашње седнице Кризног штаба на којој ће се одлучивати о мерама услед погоршања епидемиолошке ситуације и пораста броја заражених.

Др Дејан Жујовић. (Фото: Јутјуб)

Епидемиолози из Кризног штаба већ данима уназад упозоравају да се талас заразе шири и најављују оштрије мере. Упркос томе, јучерашње заседање Кризног штаба прошло је без икаквог пооштравања, а нове мере сачекаће нови састанак Кризног штаба, који је највљен за сутра у осам часова.

У свему томе, Горан Весић се издвојио као бранитељ интереса угоститеља и привредника. Он се успротивио скраћењу радног времена угоститељских објеката.

“Што глуме више, нека се угасе и нека Горан Весић даље предузме епидемиолошке работе, он мајбоље зна до када кафане треба да раде и које журке треба пустити. Ја бих волео да он коначно преузме нешто конкретно у своје руке”, поручује Жујовић.

Весићева добијена рунда

Са јучерашње седнице Кризног штаба Горан Весић је изашао као неспорни победник. То се видело и по задовољству којим је зрачио након тог састанка. На крају се огласио и постом на Фејсбуку:

“Завршена је седница Кризног штаба којом је председавала премијерка Брнабић. Као и увек све одлуке су донете једногласно јер ми смо тим који се заједно бори да Србија победи пандемију. Захвалан сам члановима Кризног штаба зато што су разумели аргументе Београда када је у питању радно време у сектору услуга. Разговарало се о могућем затварању ресторана и кафића на планинама у ски центрима током викенда. О томе ће се одлучивати на седници Кризног штаба која ће бити одржана у петак. У име града Београда МОЛИМ све угоститеље да поштују епидемиолошке мере које су прописане за рад ресторана и других компанија у сектору услуга. Ваш град, Београд, изборио се да вероватно једини у Европи радите макар до 20.00 сати. Помозите нам да остане тако поштовањем мера. Молим тржне центре да контролишу ношење маски. Комунална милиција и градске инспекције ће појачати контроле али овај вирус можемо да победимо само ако смо уједињени и одговорни.

Стао сам иза свих београдских компанија из сектора услуга јер се борим да послујете што боље и да грађанке и грађани Београда имају радна места. То је мој посао.

Помозите ми поштовањем мера које су на снази да имам аргументе и на наредним седницама штаба да браним интересе београдске привреде.
Заједно до победе!”, поручио је заменик градоначелника.

Др Јанковић објаснио шта можемо очекивати за викенд, као и хоће ли ђаци поново учити од куће! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА