Најновије

СТИГЛО ВЕЛИКО НАОРУЖАЊЕ: НАТО демонстрира силу у Црном мору, бродови и авијација спремни!

Међународне војне вежбе НАТО-а "Посејдон 21" почеле су у црноморској луци Констанца, саопштила је прес-служба Генералштаба Ратне морнарице Румуније.

НАТО бродови. (Фото: Јутјуб)

- Команда флоте Констанце реализује планиране војне вежбе на мору, копну и у ваздуху које обједињују снаге из Бугарске, Француске, Грчке, Румуније, Шпаније, САД и Турске.

"Посејдон 21" су војне вежбе високог степена сложености, чији је циљ оптимално коришћење могућности НАТО-а за побољшање брзог одговора Алијансе - наводи се у извештају.

Учесници у маневрима ће увежбавати сценарије борбе против подморница, укључујући хидрографско извиђање, откривање и онеспособљавање морских мина и импровизованих експлозивних направа.

Такође ће се увежбавати борба против авијације, бродова и подморница противника, вуча оштећених пловила, допуна горива на води, пружање прве помоћи.

У војним вежбама учествују минополагач "Вицеадмирал Константин Балеску", хидрографски брод "Цпт.цдор Александру Катунеану", брзи ронилачки брод "Венус", два ловца МиГ-21, као и хеликоптери "ИАР 330 МЕДЕВАК" и "Пума навал" које је уступила Румунија.

Савезници су на војне вежбе послали миноловце "Тсибар", подводног робота на даљинско управљање, борбене летелице "Рафал" и "Еурофајтер тајфун", као и рониоце.

У вежбама ће учествовати и брод за обуку "Сокулу Мехмет паша", миноловци "Локотент динеску" и "Прибој", миноловци "Тахо" и "Ајвалик". Вежбе ће се завршити 6. марта.

Бил Гејтс открио када се живот враћа у нормалу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА