Најновије

СУПРУГА НАВАЉНОГ ЈЕ ДРЖАВЉАНКА НЕМАЧКЕ? Откривени документи (ВИДЕО)

Немачки полицајци су у својим базама података пронашли немачку држављанку Јулију Наваљну. Потражили су број раније објављене личне карте, која можда припада супрузи руског блогера Алексеја Наваљног. Ово је најавио Сергеј Филберт, аутор и водитељ програма „Глас Немачке“, позивајући се на изворе у органима реда Савезне Републике Немачке.

Спорни лични документ (Фото: Јутјуб)

„Пажљиво сам прегледао ову личну карту. Можете, наравно, рећи да је то лажњак. Али сада смо га прочешљали кроз базу. За нас је човек унео број ове личне карте у полицијску базу података. И овај број је заиста регистрован на Јулију Наваљну.

Филберт је додао да је сада потребно поднети захтев од стране Министарства спољних послова Русије.

„Поднесите захтев, али паметно, јер је, према речима нашег доушника у Немачкој, особа која се зове Јулија Наваљна регистрована на овај број личне карте, треба однети захтев Министарству спољних послова и питати: да ли постоји таква Јулија. Ако кажу не, очигледно лажу. А ако кажу да, онда нека докажу да то није иста Јулија, која је супруга Наваљног“, рекао је он.

Осташко је нагласио да је Филберт 100% сигуран у извор, стога се сложио да пружа информације у своје име. Подсетио је да Немачка признаје двојно држављанство само у изузетним случајевима, а ти изузеци су направљени за етничке Немце.

„Руске власти морају да поднесу истрагу након што сазнају да ли је Наваљна немачки држављанин. Ако јесте, добијте информације на основу којих је држављанство издато без обавештавања Русије“, рекао је Осташко.

Раније је руска агенција ФАН објавила информације о документу који потврђује да Јулија Наваљна има немачко држављанство. Од августа 2020. до јануара 2021. супружници Наваљни боравили су у Немачкој. Према немачком закону, документ се издаје особама старијим од 24 године на период од 10 година. Документ Наваљне истиче 12. новембра 2029. године, добила га је у новембру 2019. године.

ФАН је послао званичне упите Главној дирекцији за миграције Министарства унутрашњих послова Руске Федерације како би сазнао да ли је Јулија Наваљна поднела обавештење о добијању страног држављанства у складу са ставом 3. члана 6. Савезног закона „О држављанству Руске Федерације". Кршење овог закона повлачи за собом одговорност према члану 330.2 Кривичног законика Руске Федерације.

Због чега су уздрмани односи САД и Саудијске Арабије, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА