Најновије

НАЦИОНАЛНА ГАРДА У ПРИПРАВНОСТИ! Вашингтон у страху од организације "Кју анон"

Очекује се да скоро 5.000 војника Националне гарде остане у Вашингтону до средине марта због страха од потенцијалног насиља следбеника организације „Кју анон“.

Национална гарда. (Фото: Јутјуб)

Захтев да 4.900 војника остане до 12. марта поднела је Америчка полиција Капитола, изјавили су безбедносни званичници за америчке медије.

Касније је то потврдио највиши демократа Комитета за оружане снаге Беле куће, наводи организација „Рајт винг воч“, која прати активности политичких организација радикалне деснице.

Кју анон (QАнон) се сматра организацијом у којој су сублимиране све популарне теорије завере. Неки њени припадници верују да ће бивши председник Доналд Трамп положити заклетву 4. марта.

Значај овог датума заснован је на теорији да је закон који је донесен 1871. године Сједињене Државе тајно претворио у корпорацију.
Чланови покрета који се називају суверени грађани, група Американаца која се противи порезима, верују да су сви председници у последњих 150 година били нелегитимни. У очима овог покрета и следбеника, последњи легитимни председник био је Уликс С. Грант који је положио заклетву 4. марта, као и сви остали врховни команданти све до увођења 20. амандмана 1933. године.

Стога се они надају да ће Трамп положити заклетву 4. марта 2021. што ће га, верују, учинити 19. председником САД.

Републиканац Адам Смит, који председава Одбором за оружане снаге, изразио је забринутост због безбедносне претње коју представља ова организација, преноси портал „Бизнис инсајдер“.

„Неки од ових људи схватили су да је председник пре 75 година био инаугурисан 4. марта“, рекао је Смит и додао: „У реду, зашто је то сада релевантно? Бог зна. У сваком случају, сада размишљају да ли би можда требало да се поново окупе и јуришају на Капитол 4. марта... То кружи Интернетом.“

Од инцидента 6. јануара обезбеђење је стално у близини зграде америчког Капитола.

Током инаугурације председника Џозефа Бајдена у Вашингтону је било стационирано до 25.000 војника Националне гарде. Чак 5.000 њених припадника било је смештено у близини Капитола током Трамповог суђења за импичмент.

НАТО демонстрира силу у Црном мору, бродови и авијација спремни! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА