Најновије

Зашто је Вучић отказао седницу Савета за безбедност?

Седница Савета за националну безбедност је отказана јер имамо додатне формално правне проблеме и чекамо вештачење, да нам не би неко сутра рекао да то што смо показали грађанима не може да се користи у доказном поступку. Онда ћемо рећи људима о чему се све ради и показати нешто што је благо говорећи језиво, да би грађани могли да виде да ли се иза свега крије политика, заштита режима или борба против више организованих криминалних група, рекао је председник Србије Александар Вучић на телевизији Прва.

Александар Вучић. (Фото: Јутјуб)

“У тој борби ћемо да победимо као држава и свачије дете и сваког човека у Србији ћемо да заштитимо од оних који мисле да је извршење најтежих кривичних дела могуће зато што имају јака леђа. Када сам рекао да ће људи бити шокирани употребио сам благ израз. Када будемо приказивали одређене ствари и када будемо саопштавали одређене ствари, мораћемо да кажемо људима да склоне децу. А онда ћео имати прилике да чујемо и све оне који су нам држали придике говорећи ко је у ствари кога штитио, па ћете да видите ко се све заклињао на верност убицама, на који начин, шта су све имали од њих и тако даље”, рекао је овим поводом Вучић и додао:

“Ја не могу да будем од оних који ће да вас насмеје или који ће да буде шармантан, а знам да су људи сити озбиљних тема. Осим што морам да будем крив за све, морам да радим и овај тежи и прљавији део посла. Ове чињенце ћу изнети за неки дан, да ли је у питању дан или неколико, ја верујем најкасније у четвртак”.

Сваки дан сам био шокиран 

Поводом речи бившег потпредседника ФК Партизан Владимира Вулетића да је недопустиво то што говори о детаљима у јавности, а да није још подигнута оптужница, Вучић је рекао:

“Да, у праву је он, ево видећемо за који дан да ли сам се ја понашао недопустиво или се тај човек понаша недопустиво. Рекао бих му много више, али ћу препустити грађанима да све виде и чују. Када будете видели онда ћете народе да схватите. Ја сам близу краја свог мандата и време је за рекапитулацију свега што смо урадили и шта су будући задаци за будућег председника и Владу. У претходних шест, седам месеци сам редовно био изненађиван, можда су људи код мене приметили нерасположење и тежи израз лица, иако нисам нимало шармантан ни фин, ни насмејан и било коме симпатичан. Ни својим најближима. Никоме нисам симпатичан”, рекао је Вучић и додао:

“Сваки дан сам сазнавао чињенице које су ме шокирале, јер ја као председник не могу, упркос увреженом мишљењу, да се бавим баш свиме. Погледајте само мој јучерашњи дан, где сам почео јуче у шест, а завршио увече разговором са Ердоганом у 21 час, а при том ишао од Куршумлије до ни сам не знам где, не могу да се сетим, од разговора са Србима на КиМ, онда вам се дешава да почнете да сазнајете невероватне ствари. И шта вам ко ради и породици и у држави. А онда видите да можете неком да помажете колико хоћете и фудбалском и кошаркашком клубу Партизан помогли смо као држава и више него Црвеној звезди, али никада нико то није хтео стварно да каже. Па су онда људи из руководства организовали оно “Вучићу педеру”, да би се сада завршило са тим да неко неке тамо напада само зато што су навијачи”, рекао је Вучић.

Имам хиљаду слика са људима с оне стране закона

Поводом фотографија његовог сина Данила са Дамјаном Шобићем, вођом Алкатраза који је јуче ухапшен, председник Србије рекао је следеће:

“Ја бих био лажов, а нисам лажов и ја сам неко коме би могли да пронађу и зато их не разумем када се труде да покажу слике мога сина када је имао 16 и по и 17 година. Па ја имам слика… Не две, него хиљаду, са људима који су били у то време онако или овако са оне стране закона. Неколико година сам живео такав живот да сам проводио време са тим људима. Па шта то треба да значи? Нађите моје слике, па то радите. Али су људи били нефер и неискрени, јер једно је да станете поред неког, а друго је да чините кривично дело. И кад сам рекао народ ће бити шокиран, народ неће бити шокиран, него ће цела Европа и свет бити шокирани. Видећете са ким смо имали посла”, рекао је Вучић.

“То показује нашу способност, одговорност и храброст. Људи кажу ти си блиски Вучићу, па ми похапсисмо све блиске, по томе се ваљда разликују озбиљне државе и оне које то нису.  Не можете ви да знате. Ви ћете сутра да убијете неког и онда ће да покажу моју слику са вама и да кажу ја сам крив. То су бесмислице. Бавили су се свим могућим триковима, а све је било усмерено на две ствари испитујемо умешаност старних фактора, као и криминал у оквиру царине. Интересантно је који су се људи тиме бавили, радили су шта им је падало на памет. Биће много људи који ће бити саслушавани”.

Официр МУП увео човека који је викао “Вучићу педеру”

Говорећи о нападима на њега, Вучић је рекао да је све организовано и онда када нешто изгледа као случајност.

“Сећате се онај што је на утакмици онај човек, ја појма нисам имао, мислио сам слујачно и то један добар човек, Србин с Косова, што је викао Вучићу педеру, сећате се у преносу на РТС… Знате ли да је њега неко из Министарства унутрашњих послова увео у тај просстор да би то рекао. То сам сазнао пре месец и по, два месеца. Није важно ко га је увео. Један официр, обичан официр, али није он то сам урадио, неко му је рекао. Показује се сад ко, није то кривично дело, то ћу за себе да сачувам, само вам говорим да се ишло чак до тих детаља. Све што вам се чинило случајно и спонтано баш и није било и увек је иста организована група. Оно што је њих изненадило јесте да се не стидим ваших повика. Мој закључак је да је требало да имам бољи периферни вид, да верујем људима који су ме на нешто упозоравали а ја им нисам веровао”, рекао је Вучић.

Огромне промене у СНС

Вучић је најавио да ће на Скупштини станке, на јесен, бити огромних промена, у сваком смислу, додајући да ће се борити да обезбеди већину за људе који ће донети нову енергију, уместо рутине.

“Мрзим рутину. Ако немас амбицију, емоцију, жељу да радиш, да сањаш и машташ о путевима, пругама, позориштима, музејима, о већим платама, пензијама – немој да будеш ту. Ако нећете да радите – немојте да будете ту. Има људи који се на власти понашају бахато, своје незадовољство сам пренео страначким колегама, на састанку, који је био одржан, уз седницу Председништва СНС, пре неколико дана. Рекао сам шта мислим и навео сам пример једног викенда, и питао шта су радили за викенд. Није питање јавних догађаја, ја сам неколико њих позвао, једни су били овде, други онде… Не морате на ТВ, али хоћу да видим да радите”, рекао је Вучић и додао:

“Биће огромних промена у сваком смислу. Мора да буде добра енергија. СНС је убедљиво најснажнија политичка снага, али нису људи заљубљени у СНС, него зато што ипак поштују оно што виде у џепу. Увећавају се плате, пензије, минималац, плате нам расту брже него у Европу”, рекао је Вучић.

Пораст плата и још једнократних давања

Председник Србије најавио је и да ће током године бити још једнократних новчаних давања, а пред крај године уследиће и нова повећања плата.

“За мање од годину дана до Новог Сада моћи ће да се стигне за двадесет и нешто минута возом, а карта ће коштати око 1000 динара. Србија ће купити најлепше и најудобније возове у Европи и најбрже ће се стизати. Купујемо швајрцарске Штадлерове дабл декер возове са најлепшим погледом”, рекао је Вучић и додао да ће се пре краја године градити седам аутопутева, а мозда и осам или девет.

“То ће бити рекорд у Европи, али за то морате да имате много новца и фискалну стабилност да би то могли да радите”, напоменуо је Вучић.

Вучићу 0 минута критике на телевизијама за два месеца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА