Најновије

АМЕРИЧКИ ДИПЛОМАТА: Намера Москве и Београда да учврсте утицај у Црној Гори

Циљ Москве и Београда је да учврсте свој утицај у Црној Гори преко цркве, сматра бивши амерички дипломата и аналитичар Курт Волкер.

Подгорица (Фото: Јутјуб)

„Јасно је да је то њихова намера. То је циљ Москве и Србије, а инструмент за то је Српска православна црква, која је под великим утицајем Руске православне цркве, на коју значајно утиче Кремљ. Тако да постоји веза између свега тога”, рекао је Волкер за Глас Америке.

Експерт Центра за анализу европске политике (ЦЕПА) са седиштем у Вашингтону сматра да је Црна Гора просперирала као секуларно, демократско, мултиетничко, мултикултурално друштво, као и да је „у суштини један од светлих примера на Балкану”.

Како Волкер сматра, „очигледно је да је било изазова и јасно је да су људи мислили да постоји потреба за променом власти, након што је једна странка била на челу владе толико дуго”.

Ипак, тврди да је досадашња оријентација Црне Горе била успешна и да, како каже, не би било одрживо за земљу да иде уназад, а то би такође нанело штету њеним интересима.

Волкер поручује да би новој црногорског влади требало дати шансу да покаже да ће задржати земљу на досадашњем прозападном курсу који, како оцењује, желе да поремете поједини у Москви, Србији, али и самој Црној Гори, пише Глас Америке.

Шта Мило Ђукановић и ДПС намеравају у вези са СПЦ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА