Најновије

НЕМАЧКА ВОЈСКА ПРИНУЂЕНА ДА ИНТЕРВЕНИШЕ: Полетео војни авион, европска земља је угрожена!

Немачка војска послала је данас 26 лекара и медицинских сестара, заједно с респираторима и болничким креветима у Португалију, која је снажно погођена корона вирусом.

Немачка војска. (Фото: Јутјуб)

- Мисија је неопходна јер је тренутно у Португалији изузетно тешка ситуација и зато што овде морамо да покажемо у оквиру европске солидарности да земље могу само заједно савладати ове велике изазове - рекао је војни лекар Улрих Баумгертнер, пренео је Ројтерс.

Војни транспортни авион у којем је било 26 лекара, медицинских сестара и стручњака за хигијену, као и 40 покретних и 10 стационарних респиратора кренуо је за Лисабон. Немачки војни тим донеће и 150 болничких кревета у Португалију и има за циљ да остане најмање три седмице.

Португалски амбасадор Франсиско Пиментел де Мељо Рибеиро де Менезес захвалио је немачкој влади и војсци на медицинској подршци рекавши да ће Португалија заувек бити захвална на овој помоћи.

У Португалији, у којој је регистровано укупно 13.017 смртних случајева од корона вируса и 731.861 заражен, скоро половина преминулих забележена је током протеклог месеца.

Руски специјалци прса у прса са џихадистима у Сирији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА