Најновије

ОГЛАСИО СЕ КРЕМЉ ПОСЛЕ САСТАНКА: Ево шта су се договорили Вучић и Путин!

Председник Русије Владимир Путин и српски председник Александар Вучић разговарали су телефоном и као приоритет поставили ширење сарадње по питању вакцинације, као и накнадну испоруку вакцину Спутњик V, пише у извештају званичног Кремља. У истом извештају нема информација о договору око помоћи руских стручњака у изградњи постројења за прављење вакцина коју је најавио председник Србије Александар Вучић.

Александар Вучић и Владимир Путин. (Фото: kremlin.ru)

“Руски председник Владимир Путин обавио је телефонски разговор са председником Републике Србије Александром Вучићем. Оба лидера наставила су да размењују мишљења о актуелним питањима која се тичу билатералних и међународних односа. Детаљно су проценили досадашње напоре у борби против пандемије KОВИД-19 и као приоритет поставили ширење сарадње у сфери вакцинације, укључујући накнадне испоруке руског цепива Спутњик V Србији”, пише у саопштењу.

Како се даље наводи, председник Србије упознао је Владимира Путина са тренутном ситуацијом у мировном споразуму са Косовом.

“Руска страна је потврдила свој принципијелни став о добро избалансираном решењу косовског проблема, које би требало да одобри Савет безбедности УН. Забележено је и да Србија може да настави да рачуна на руску подршку по овом и другим важним питањима. Оба лидера позитивно су оценила руско-српску сарадњу и констатовали успешну примену великих заједничких енергетских, транспортних и високотехнолошких пројеката”, закључује се у саопштењу.

Бил Гејтс има план за свет после короне! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА