Најновије

ПУТИН О ДРУШТВЕНИМ МРЕЖАМА: Ево како манипулишу свешћу својих корисника

Председник Русије Владимир Путин изјавио је да су друштвене мреже бизнис који је усмерен на остваривање добити по сваку цену, истакавши да оне покушавају да манипулишу свешћу својих корисника.

Владимир Путин (Фото: РИА Новости)

"Њих није брига да ли неки садржај на неки начин штети људима којима је намењен. Те савремене информационе платформе све више и више почињу да контролишу свест", упозорио је Путин и објаснио да системи проучавају и "потурају" корисницима оно што сматрају потребним, а човек почиње да прихвата решења не схватајући да је под контролом и да се њиме управља, преноси ТАСС.

Путин је такође подсетио да је битно поштовање принципа слободе говора приликом праћења садржаја на интернету.

"Наравно, треба да размишљамо и о томе, на то треба некако да реагујемо, истовремено не доносећи одлуке које би ограничиле људску слободу - слободу избора, слободу говора", рекао је руски председник одговарајући на питање како да се заштите деца од штетног садржаја на друштвеним мрежама и интернету у целини.

Руски лидер је нагласио да сервис за комуникацију наставника са ученицима треба да се заснива на националном руском софтверском производу.

Претходно је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев изјавио да је Русија технолошки спремна за стварање аутономног сегмента глобалне мреже у случају искључивања са интернета.

О могућем нуклеарном рату прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА