Најновије

ШАМАР АМЕРИКАНЦИМА У СИРИЈИ: Дамаск направио договор са Курдима, Руси одрадили велики посао (МАПА)

Сиријске демократске снаге (СДФ) и влада у Дамаску постигле су споразум о укидању опсаде СДФ-а у владиним четвртима градова Хасака и Камишли у источној Сирији, наводе извори.

Сиријска војска (Фото: САНА)

СДФ је почео да спроводи споразум док је у квартима Таје и Халко у Камишлију почело повлачење опсаде. Отворен је главни пут који омогућава кретање аутомобила и цивила.

Према изворима, током јучерашњег дана одржано је неколико састанака руске стране и лидера СДФ-а како би се гарантовало спровођење споразума. Циљ је био да се оконча двадесетодневна опсада насеља под контролом владе, која трпе недостатак хране, воде и других залиха.

Извори су јавили да је СДФ под америчким упутствима наметнуо опсаду ових подручја у Хасаки и Камшлију. Вашингтон покушава да поткопа присуство сиријске војске и владе у областима Џазире, где су америчке снаге присутне и умешане у пљачку нафтних и гасних ресурса са СДФ-ом.

Мапа: Североисточна Сирија - Џазира - жута боја: Курди, америчке снаге, СДФ, Асајш, ЈПГ, ЈПЈ; црвена боја: сиријска војска и руске трупе; плава боја: турска војска, радикални милитанти подржани од стране Турске

Раније су активисти у Хасаки и Камшлију упозорили на хуманитарну катастрофу коју је изазвала опсада СДФ-а. СДФ јединице су чак спречиле улазак цистерни са водом и камиона са брашном. То је резултирало заустављањем рада пекара и недостатком хране у околини.

Чанак хоће да убије Шешеља, војвода прихватио двобој! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА