Најновије

УДАР НА РУСИЈУ! Санкције због Наваљног?

Група америчких сенатора из обе странке представила је америчком Конгресу нацрт закона о санкцијама против Русије због ситуације са руским опозиционаром Алексејем Наваљним, саопштила је прес-служба сенатора Марка Рубија, републиканца са Флориде.

Алексеј Наваљни. (Фото: ria.ru)

"Предлог закона о позивању Русије на одговорност за малигне активности намеће циљане санкције против руских званичника, саучесника у дрском кршењу међународног права, укључујући тровање и затварање опозиционог лидера и активисте Алексеја Наваљног", наводи се у саопштењу, које преноси Тасс.

У уторак је суд у Москви преиначио условну казну Алексеју Наваљном у случају проневере Ив Рошер на 3 године и 6 месеци у затвору средњег нивоа безбедности. Он ће остати у притворском објекту док судска одлука не ступи на снагу.

У среду је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова изјавила да Сједињене Државе увек измишљају разне изговоре за изрицање антируских санкција и за то им нису потребни никакви конкретни разлози. Такође је нагласила да санкције које се предузимају против Русије заслужују противмере, али Русија то неће учинити агресивно, већ на добро промишљен начин, подсећа Тасс.

Према њеним речима, такав приступ увек је кориснији и ефикаснији. Она је додала да ће одговор бити јаван и добро образложен, наводи агенција.

Шешељ жестоко напао Марића и Јовану, открио и ко режира сукоб са Чанком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА