Најновије

"ЧАНАК ЈЕ НАРКОМАН!" БРУТАЛНА ШЕШЕЉЕВА ОСВЕТА: Лидер радикала открио све што зна о криминалу који ће шокирати Србију! (ВИДЕО)

Председник СРС проф. др Војислав Шешељ изјавио је јуче у јутарњем програму ТВ Хепи да двобој није дозвољен, те да га водитељ Миломир Марић намерно зове у емисије са Чедом Јовановићем и Ненадом Чанком како би га срозао у очима народа.

Шешељ и Чанак (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да према новим истраживањима, радикалима снажно расте рејтинг.

- Чанак је можда још на ливади, а можда ће и да заплови реком. Људи се многи питају што ја често имам код вас учешће у емисијама, а то је због тога што вам дижем гледаност - изјавио је Шешељ.

Лидер радикала каже да је идеја Бебе Поповића да њега зову у емисију са Чедом Јовановићем и Чанком, како би му био срозан рејтинг. Марић је одмах реаговао и рекао да он са Бебом не прича.

- Сад најављујете мој дуел са Чанком - рекао је лидер радикала.

- Ево га - одговорили су Миломир Марић и Јована Јеремић, показујући насловну страну једног медија.

- Ево га и вама - одговорио им је Шешељ.

Он је рекао и да својим пиштољем не сме никоме да прети и да му пиштољ служи само за одбрану њега и његове породице у крајњој нужди. Лидер радикала тврди да се очекује да и он запрети Чанку, па да му буде одузет пиштољ.

- Двобој није дозвољен. То је кривично дело - рекао је Шешељ.

Када је Марић питао Шешељ да ли се уплашио, лидер радикала је, као из топа, одговорио.

- Кога се ја Марићу могу уплашити? Ја се ни Аркана нисам уплашио кад је тебе пребијао по Београду. Нудио сам ти заштиту. Ја сам се консултовао са неким екпертима форензике и они су ми саветовали, ако могу да избегнем да пуцам на г*вно - изјавио је председник СРС.

Лидер радикала је рекао да је формирао оперативну групу под шифром "Панонско говедо".

- Чанак је рођен у аутомашком миљеу. Отац му је био градоначелник Новог Сада, професор, биолог је био и био је члан председништва Војводине од кад је формиран тај орган, до смрти. Значи, он је одрастао у том миљеу. Међутим, његов политички гуру је Живорад Жика Берисављевић. Чанак му је био зет, али и после развода је остао у добрим односима са њим. Берисављевић је био сива еминенција аутономашког режима у Војводини. Чанак 1990. године креће са том политиком на јавну сцену. Формирао је ЛСВ и ту се окупио новосадски олош, наркомани и пробисвети разне врсте. Негде 1991. године, он је дошао у дослух са Јовицом Станишићем, са службом ДБ. Јовица тад није био шеф и он је са Чанком имао договор. Доказ за то ми је директно Јовица Станишић. Од 1996. године, Чанкова странка на разним нивоима постаје владајућа. 1994. године је био састанак на Фрушкој гори Чанка и Михаља Керкеза. Чанак је тад био у великох финансијској кризи. Ових 300 марака од Јовице Станишића му није било довољно. После разговора са Керкезом, Чанак купује нови стан и враћа дугове. На тај састанак је Чанак ишао са Александром Кравићем Цакијем, једним од оснивача и потпредседника ЛСВ - рекао је Шешељ.

- Кравић је данас председник Градског одбора и члан Градског већа Новог Сада задужен за саобраћај. Приликом сусрета са Керкезом на Фрушкој гори, Чанак је Кравића оставио да га чека испред врата, као кера. 1996, 1997. године Чанак улази у дил са Браниславом Лаиновићем Дугим. Он је био највећи криминалац у Војводини. Са Дугим је имао дил око аутобуских стајалишта Градског саобраћајног предузећа Нови Сад. На аутобуска стајалишта постављају своје киоске за продају штампе и дувана. Изнајмљују их за 2,5 до 5 хиљада марака. Градско саобраћајно предузеће им плаћа коришћење портала и постављања надстрешница на стајалиштама. Чанак омогућује Ратку Бутуровићу Бати, главном нарко босу у Војводини, рушење куће из 19. века у старом градског језгру, пешачка зона у улици Краља Александра и зидање вишеспратног тзв. Париског магацина, ругла од алуминијума и стакла. То је трајно осакатило градитељско наслеђе старог језгра Новог Сада, а Париски магацин је данас сабласно празан. Преко свог пријатеља, криминалца Ненада Опачића из Ветерника улази о посао набавке комуналне опреме и добијају масну провизију. 1999. године, са својим пајтосом Ненадом Опачићем, организовао је демонстрације против Милошевићевог режима - рекао је председник СРС - изјавио је лидер радикала.

Шешељ је Чанка оптужио и да је наркоман.

- Огроман новац Чанак троши на наркотике. Дугове за дрогу измирује услугама са позиција власти и политичке моћи. 2000. године пред камерама скида и гази таблу на којој је писало - Република Србија, РТС на Новосадској телевизији. 2000. године пада надрогиран са мотора у пуној брзини у близини Сремске Митровице и ломи кук и бутну кост. Пребачен је у Клинички центар Војводине, где су му лекари предлагали лечење у Мађарској. Он је одбио тај предлог јер је знао да ће радити медицинске анализе и установити степен зависности од дроге. У склопу терапије је добија и дозу халуцина, да не би упадао у наркоманску кризу - рекао је председник СРС.

Лидер радикала је рекао и да је Чанак пљачкао после 5. октобра.

- После 5. октобра, као део досманлијског режима, Чанак пљачка све што му падне под руку у Новом Саду, као део градске власти. Његова десна рука, Бранислав Поморишки је био синоним за корупцију у граду. 2002. и 2004. године као неизоставни део Пајтићевог војвођанског режима, противно важећем Уставу из 1990. године, игра кључну улогу у политичком и правном насиљу и октроисању тзв. грба и заставе Војводине. Чувени хералдичар Мирко Стојнић је утврдио да елементи Чанковог грба Војводине нису преузети из релевантне хералдичке грађе, него из сликовнице ,,Грбови Југославије", који је издала загребачка кућа. Ненад Чанак је приликом поделе власти на локалном нивоу увек био посебно заинтересован да узме локалне водоводе и апотекарске установе. Ненад Чанак са својим разбојницима је, са својим разбојницима, директно одговоран за разбојничку пљачку и уништавање апотекарске услуге у Новом Саду, Зрењанину и Панчеву - наводи Шешељ.

- По разрађеним шемама и комбинацијама, све апотекарске установе под контролом Чанка су набављале лекове непосредном погодбом, од повлашћених добављача, гомилали огромне залихе и стварали огромне дугове апотекарским установама. Најмасовније провизије који се мере милионима евра, Ненад Чанак је добијао од бизниса са лековима, преко апотекарских установа. Данас су све те установе приватизоване за тепсију рибе. Чанкова ЛСВ, као дугогодишњи део власти у Зрењанину, најдиректније је одговорна са "жутом" бандом што још увек 800.000 људи пије воду пуну арсена. Чанак је најодговорнији што Зрењанин нема чисту воду. Велике паре су уложене, а он и његови пајташи су то покрали - рекао је председник СРС - рекао је Шешељ.

Шешељ је подсетио и на Чанково присуство на усташком скупу "Сријем Хрватској".

Лидер радикала је рекао и да је Чанак саучесник у пљачкању новосадске топлане.

- У периоду од 2008. до 2012. године, на његовој листи су бирани бандити из тадашњег СПО-а. Данас су у ПОКС-у. 2008. године топлана је била без дугова, а 2012. са дугом од 50 милиона евра - рекао је председник СРС и изјавио да је новац дељен са Ненадом Чанком.

"СНС заробила друштво, изгубиће на фер изборима." Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: ТВ Хепи

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА