Најновије

ДРИТАН ИЗНЕО ДОКАЗЕ: Биће хапшења! Бивши шеф АНБ незаконито пратио политичаре!

Дејан Перуничић, бивши директор црногорске Агенције за националну безбедност, је налогодавац незаконитог праћења политичара, новинара и људи са јавне сцене, рекао је потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић.

Дритан Абазовић. (Фото: Јутјуб)

Дритан Абазовић је то рекао на ванредној конференцији за медије Владе Црне Горе, организованој на тему веза бившег руководства Агенције за националну безбедност (АНБ) и портала Удар.

Абазовић је навео да ће редакција портала aktuelno.me бити позвана на одговорност, јер су рекли да знају идентитет особе која је на њиховом порталу потписана као "Професионалац", а која покушава да дискредитује новог директора АНБ-а Дејана Вукшића и службенике тајне полиције.

Истакао је и да ће, уколико, Специјално државно тужилаштво (СДТ), коме су достављени сви подаци, не буде радило свој посао, они објавити имена.

Абазовић је указао да Влада води европску политику и да ће измене закона о тужилаштву бити у складу са добром праксом.

Рекао је и да је материјал из АНБ-а завршавао на порталу Удар.

Додао је да је бивши министар одбране Предараг Бошковић тих дана често боравио у АНБ-у.

"АНБ ће се понашати у складу са законом и новинари ће имати потпуну заштиту и потпуну независност", рекао је Абазовић.

Није одговорио на питање ко су новинари Вијести и Дана чији су досијеи паљени, али је потврдио да су докази о незаконитом праћењу новинара предати тужилаштву.

Абазовић је нагласио да не може да открива идентитет новинара и медије који су незаконито праћени, јер је то предмет истраге.

"Тужилац је добио документацију, када престане да има степен тајности, грађани ће добити информацију", рекао је Абазовић.

Министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић је рекао да је поступак избора директора Управе полиције пред Управом за кадрове и да он у то не сме да се меша.

Рекао је да нису планирали полиграфско тестирање за кандидате.

Абазовић је рекао да људи који су били у бившем систему желе да нестане Црна Гора, само због тога што они нису на власти.

Портал Удар, на коме је последњи текст објављен 30. августа 2020. године, на дан избора, месецима је прошле године таргетирао бившој власти неподобне новинаре, политичаре и јавне личности.

Појавио се током кампање за парламентарне изборе одржане током прошле године.

Друштву професионалних новинара Црне Горе из Директората за медије речено је да Министарство културе није у поседу информације ко је оснивач портала Udar.me и да немају начина да то открију.

Моћна руска флота иде у патриотску мисију! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Вијести

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА