Најновије

УЛТИМАТУМ ТЕРОРИСТЕ: Или признање независности Косова, или се уједињујемо са Албанијом

Лидер Алијансе за будућност Косова (АБК) Рамуш Харадинај поново је данас у склопу предизборне кампање поручио председнику Србије Александру Вучићу да је боље да призна (тзв.) Косово, јер ће у супротном, како тврди, Косово "наставити свој пут ка уједињењу са Албанијом".

Рамуш Харадинај. (Фото: Јутјуб)

Како преноси приштински ''Љајми'', Харадинај је на предизборном скупу АБК у Урошевцу, рекао да одлука Србије да не призна Косово ''само штети њеном председнику Вучићу''.

Харадинај је рекао и да је уверен да ће он бити председник привремених приштинских институција, као и да ће бити први председник који ће се у потпуностри посветити решавању односа са Србијом, пренело је Косово онлајн.

- Кад постанем председник, уз помоћ Бога и уз вашу помоћ, опростићемо се од Вучића. Зато, дајте ми Косово, немојте више одлагати, јер немамо времена да чекамо, јер смо већ створили војску и енергетску независност, утиремо пут уједињењу са Албанијом. Немате избора, не одлажите, јер ми радимо свој посао - рекао је Харадинај.

Затражио је од грађана Урошевца да гласају за листу број 135, како би се обезбедио економски опоравак Косова.

- На изборима 14. фебруара, тражим ваш глас, за програм који оживљава економију, за наше људе, међу којима су и 13 доктора наука, економисти, правници, архитекте, инжењери, ратни ветерани, предузетници, младићи и девојке који студирају у иностранству. Молим вас да гласате за председника земље који жели да ради за Косово, како на међународном плану, тако и са Србијом, да би сваки грађанин ове земље био поносан и волео своју земљу - додао је Харадинај.

Подизање минималне зараде и јачање војске, такође су била нека од обећања које је Харадинај упутио грађанима у Урошевцу.

На овом изборном скупу представљени су и кандидати за посланике из АБК Џавит Зарики, Резофата Аземи и Исмет Шамоли.

Петковић: Ни сам Харадинај више не верује у своје претње

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић изјавио је вечерас, поводом нових најава и условљавања Лидера Аијансе за будућност Косова (АБК) Рамуша Харадинаја о уједињењу Косова са Албанијом, да изгледа да у своје претње ни сам Харадинај више не верује и да се налази у безизлазној ситуацији.

- Постоје пројекти који су осуђени на пропаст и пре него што њихова реализација и формално започне, а такав је и сан Рамуша Харадинаја да се Београд натера да призна такозвано Косово, као и стара сновиђења о стварању пројекта "велике Албаније" - поручио је Петковић у саопштењу.

Пре свега неколико дана, како је подсетио, Харадинај је условљавао НАТО и ЕУ да ће правити "велику Албанију" ако не добију пуноправно чланство за три године, а сада каже да ће се ујединити ако Александар Вучић не призна такозвано Косово.

- Шта је следеће? Хоће ли Харадинај претити уједињењем с Албанијом ако им партнери у ЕУ и САД не обезбеде вакцину против Ковида? - упитао је директор канцеларије за КиМ.

Петковић додаје да је Харадинај свестан да је притисак на председника Србије Александара Вучића узалудан када је реч о нечијим жељама за признањем тзв. Косова.

- Стога најновије претње и условљавања да Србија призна лажну државу имају за циљ да Харадинају обезбеде евентуално још неки додатни глас екстремног бирачког тела на изборима и замаскирају недостатак реалне политике - додаје Петковић.

Јасно је, како истиче, да је председник Вучић трн у оку многима због одбране српских интереса и економских резултата, признања у области здравства, па би преко његовог имена да се политички реафирмишу и подигну себи рејтинг.

- Србија, као озбиљна и међународно призната држава, наставиће да се залаже за политику дијалога и компромиса, али неће дозволити да неко са њом разговара језиком уцена и претњи, као последњем прибежишту неостваривог екстремизма - додао је.

Рамуш Харадинај поново је данас у склопу предизборне кампање у Урошевцу поручио председнику Вучићу да је боље да призна Косово, јер ће у супротном, како тврди, Косово "наставити свој пут ка уједињењу са Албанијом".

Европа стаје уз Русију, притисци и уцене САД неће проћи! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА