Најновије

УНИКАТНО ''СМАРТ ОРУЖЈЕ ЗА ХИПСТЕРЕ'': Шеф Калашњикова показао нову пумпарицу (ВИДЕО)

Дмитриј Тарасов, генерални директор Групе компанија „Калашњиков“, говорио је о паметној сачмари MP-155 Ultima, која је уједно и гаџет и оружје способно за обуку пуцача.

MP-155 Ultima (Фото: Јутјуб)

У интервјуу за РБК, шеф Калашњикова рекао је да је глатка цев пушке MP-155 Ultima синхронизована са мобилним уређајима, такође има процесор са бројачем испаљених патрона, компасом и видео снимком.

„Задатак је привући онај део публике који је рођен са справама и не може да замисли живот без њих. Класични лов данас постаје све ређи, чак и необичан. Стога желим да укључим хипстере, генерацију Z“, рекао је Тарасов.

Калашњиков намерава да настави да развија ову линију.

„И то неће бити само пуцњава. Заиста желим да људи, прво, одговорно поседују оружје и истовремено буду задовољни “, објаснио је шеф групе компанија.

По први пут је на форуму Армија-2020 представљена паметна сачмара (пумпарица) калибра 12. Футуристички дизајн заснован је на класичној полуаутоматској пушци MP-155. Има модуларни дизајн који вам омогућава да га модификујете у складу са потребама клијента. Процењена цена je 100 хиљада рубаља (око 1.100 евра).

Група компанија Калашњиков највећи је руски произвођач аутоматског и снајперског оружја, навођених артиљеријских граната и прецизног оружја, наводи се веб страници те групе. Калашњиков чини око 95% производње малокалибарског оружја у Русији.

Ватрено крштење руских Терминатора погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА