Најновије

МАРТ ЈЕ, ВУЧИЋ БИ ОПЕТ ДА НАС ЗАКЉУЧА! Кризни штаб тражи ванредно стање и полицијски час!

"Једина опција коју медицински део Кризног штаба предлаже јесте апсолутни локдаун, односно полицијски час и забрана контаката, јер је, по њима, то најцелисходнији начин да се у седам до 10 дана смањи број заражених", рекао је после седнице Кризног штаба покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Након неуспеле вакцинације Зоран Гојковић опет предлаже лудачке мере (фото: Н1 видео принскрин)

Како је рекао Гојковић, медицински део затварање види као једино могуће решење проблема, с обзиром на епидемиолошку ситуацију.

„Они се јасно и децидно се изјашњавају да би у овом тренутку то било најцелисходније, што се тиче медицинског дела. Они не могу и не желе да улазе у проблем какве ће последице изазвати локдаун, пре свега за економски део, који та последица носи, тако да је остало да у следећем временском интервалу се састанемо поново, имамо консултације и донесемо одлуку која ће бити адекватна“, рекао је Гојковић.

Он је рекао да морамо водити рачуна о здрављу и интересу наших грађана, али и „размишљати како ћемо као држава након годину дана успети да поднесемо, не само економски, него и у свим осталим аспектима евентуално нови локдаун“.

Како је рекао Гојковић, у овом тренутку је највећи проблем да „успешно спроведемо вакцинацију“.

„Јер уколико имамо повећан број оболелих, ми не можемо да вакцинишемо људе, то је оно што нам је кључна ствар и кључни циљ у наредном периоду, да се вакцинација која иде добро настави као до сада, али то нећемо моћи ако будемо имали повећан број заражених“, каже он.

Жели да буде, рекао је, „апсолутно јасан“.

„Жеља медицинског дела Кризног штаба јесте да се максимално спрече сви могући контакти, по њима једино могу да се спрече полицијским часом и ванредним стањем, то је што нам омогућава наш закон. Знате да можемо да затворимо све кафиће, ресторане, али имаћете људе који ће то радити код куће, где не можете да имате адекватан одговор државе без ванредног стања и полицијског часа“, каже.

Према његовим речима, осим економског, поновно закоључавање би представљало и социјални и психолошки, ментални проблем.

„Да направимо консултације и да видимо на који начин ћемо изаћи у сусрет медицинском делу Кризног штаба. Везано за термине, немојте да то неко злоупотребљава и ограничава, у најскоријем могућем року ћемо имати адекватан одговор“, каже он.

Према мишљењу медицинског дела Кризног штаба, каже, „сат, два, три смањивања радног времена угоститељских објеката неће ништа донети“.

„Видећемо, разговараћемо, у следећем временском периоду ћете имати тачан, адекватан одговор, то је ствар о којој мора више људи на више нивоа да разговара. Нимало није једноставна одлука, биће и за и против, али мора се наћи одговор на ову ситуацију у којој се сада налазимо, првенствено због преоптерећности болница и због успешног тока вакцинације“, каже.

Додао је да и даље постоји проблем са кућним окупљањима.

Говорећи о ски центрима, рекао је да ће „сигурно и они бити укључени у ово што ћемо имати на нивоу целе државе, неки вид мера“.

Када је реч о данашњим подацима, од 13.286 тестираних у последња 24 сата, позитивних је било 3.469, а преминуло је 16 пацијената. На респираторима су 164 оболела.

А списку њихових глупости треба придодати Врањанца који је примио две различите вакцине, иако је прележао корону. Које вакцине су у питању и какве последице има, а има их, читајте ОВДЕ.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА