Најновије

ШТА ЈЕ СА МАПОМ "КОСОВО ЈЕ СРБИЈА": Огласио се Курти после састанка са Лајчаком!

Председник Самоопредељења Аљбин Курти огласио се после састанка с изаслаником Европске уније Мирославом Лајчаком, пошто заједничких изјава за медије након њиховог разговора није било.

Аљбин Курти. (Фото: Јутјуб)

Курти је рекао да датум за почетак дијалога са Београдом није одређен и да не пориче важност дијалога са Србијом, али да се о залаже за, како је нагласио, принципијелан дијалог заснован на доброј припреми и искрености, преносе локални медији. 

Курти је после састанка са Лајчаком којим је дипломата ЕУ почео тродневну посету Космету рекао да се начелно не противи дијалогу. 

- Нисам начелно против дијалога, ја сам за принципијелан дијалог, који ће бити искрен и добро припремљен - рекао је Курти.

Кад ће почети дијалог са Београдом?

Курти је нагласио да почетак дијалога није временски ограничен и да се пре почетка морају формирати нове институције Космета.

- Не постоји датум, јер морамо формирати владу, мора се обавити потврђивање резултата избора. Влада ће имати министра спољних послова за све извршне послове, па и питање дијалога - истакао је Курти.

Упитан да ли се разговарало о мапи испред које је Лајчак у канцеларији у ЕУ дао изјаву, а на којој је Космет саставни део Србије, лидер Самоопредељења је навео да се о томе није разговарало.

Хаос у Жупи после напада јуришника ДПС на политичке ривале! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА