Најновије

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ИЗРАЕЛСКОГ ОБАВЕШТАЈЦА: Ако Украјинци крену на Донбас, чека их катастрофа! Тенкови ће газити до Одесе

Велика офанзива украјинске војске на Донбас довешће до потпуног пораза снага лојалних Кијеву, рекао је израелски политиколог и бивши обавештајац Јаков Кедми.

Украјинска војска (Фото: flickr. com)

Кедми је изразио уверење да се Зеленски нада понављању азербејџанског успеха у Нагорно-Карабаху. Ипак, он предвиђа да ће агресија оружаних снага Украјине на Донбас резултирати катастрофом за Кијев.

- Доњецки тенкови се неће зауставити ни у Харкову ни у Дњепропетровску, па чак ни у Одеси. Ја то претпостављам на основу онога што видим и знам... Момци из Донбаса ће им објаснити. Нека само покушају - оптимистичан је Кедми у светлу заоштравања ситуације на истоку Украјине.

Јуче су украјинске снаге напале Народну милицију ЛНР у селу Михајловка, а снимци сукоба су објављени на друштвеним мрежама. И лидер Доњецке Народне Републике Денис Пушилин је изразио уверење да се Кијев припрема за офанзивне операције великих размера.

Према његовим речима, украјинска војска активно пребацује плаћенике, диверзанте и технику на линију контакта, што указује на то да ће Кијев покушати да изведе "блицкриг" у Донбасу.

Напали Русе и Асадову војску, па добили одговор. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА