Најновије

ОВО ЈЕ ДАТУМ МАСОВНОГ НАПАДА НА ДОНБАС: „Тежак дан за Украјину у светлу историјских информација“

Изјава украјинског ТВ водитеља Дмитрија Гордона о „тешком дану за Украјину“ најава је офанзиве украјинске војске на Донбас, каже војни репортер Јуриј Котенок.

Украјински тенкови (Фото: Министартво одбране Украјине)

Гордон је у емисији украјинског ТВ канала рекао да ће 15. марта бити „тежак дан за Украјину“ у светлу „историјских информација“. Гледаоци су направили велики број нагађања о томе на шта би се његове речи могле односити. Паралелно са овим, на Телеграм каналу '’Джокер ДНР'’ појавила се порука да је вероватна офанзива оружаних снага Украјине у Донбасу заказана за 15. март.

Ратни дописник Јуриј Котенок индиректно је потврдио податке о непосредном нападу Оружаних снага Украјине на положаје ЛДНР. На свом Телеграм каналу говорио је о два различита знака припреме за напад.

Пре свега, скренуо је пажњу на чињеницу да су у селу Авдејевка (под контролом Оружаних снага Украјине) распоређени додатни медицински центри, повећан број кревета. Истовремено, у Горловки је проглашен режим високе узбуне у јединицама и одељењима Народне милиције, додао је војни дописник.

"Власник је наредио", резимира Котенок.

Раније је политиколог Кирил Молчанов упозорио Оружане снаге Украјине на пораз у случају напада на Донбас. Такође, први заменик министра информација ДНР Даниил Безсонов говорио је о заоштравању ситуације на линији контакта, преноси Царград.

Какво непријатно изненађење за САД спрема Русија, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА