Најновије

ОВО СУ ТРИ НАЈБОЉА РУСКА АВИОНА: Оцена америчких стручњака (ВИДЕО)

Стручњаци америчког часописа Popular Mechanics ​​саставили су листу најбољих авиона у протеклих 40 година, укључујући три руске летелице.

Су-57 (Фото: РИА Новости)

Новинари су авионе упоређивали према годинама њихових првих летова. Дакле, за 1998. годину лист је издвојио Бе-200 „Алтаир“, који је често учествовао у гашењу шумских пожара. Способан је да испусти 12 тона воде преко запаљеног подручја, а затим покупи још један део таквог терета у језеру или мору за само 14 секунди. Такође се може користити за превоз путника, па чак и као летећа амбуланта.

За 2000. годину састављачи списка сматрају прототип двомоторног са делта крилима ловца МиГ-1.44 најзанимљивијим пројектом, али пројекат је затворен и никада није ушао у масовну производњу.

Popular Mechanics ​​прогласио је Су-57 најбољим авионом 2010. године, руски ловац пете генерације који „комбинује стелт технологију, брзину, савремено оружје и технологију“.

Су-57 (раније ПАК ФА, експериментални назив - Т-50) створен је да уништава све врсте ваздушних, земаљских и површинских морских циљева. Према мишљењу стручњака који су га развили, комбинација високе управљивости са способношћу летења надзвучном брзином, као и савремени комплекс опреме на ваздухоплову и слаба видљивост пружају Су-57 супериорност у односу на конкуренте.

Када креће напад на Донбас, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА