Најновије

АСАДОВ ПЛАН ПРЕД ИЗБОРЕ: Спремни за офанзиву, правац Аин Иса

На северу Сирије ситуација се ситуација брзо захуктава због субверзивних активности турске војске и милитаната под њиховом контролом, који су илегално окупирали ове просторе, пишу руски медији позивајући се на изворе са терена.

Асад са војском (Фото: САНА)

Ускоро би ово могло довести до ескалације сукоба у подручју насеља Аин Иса, смештеног на линији контакта владиних снага и протурских снага на северу провинције Рака.

Пре свега, порасту напетости олакшава редовно артиљеријско гранатирање са територија под контролом Турске. Током протеклих неколико месеци, села око Аин Исе су уништавана, а локално становништво је приморано да напусти своје домове и побегне у јужне делове Сирије, даље од експлозија.

Поред тога, протурски милитанти често упадају у подручја под контролом владе, гађајући сиријске војнике и цивиле.

На пример, почетком марта на аутопуту М-4 нападнуто је цивилно возило. Након заустављања возила, милитанти су заробили два цивила, након чега су побегли на територију под турском контролом.

У том контексту, у блиској будућности треба очекивати одговор званичног Дамаска. Војни извор извештава о припреми офанзиве сиријских владиних снага на положај протурских милитаната у долини Еуфрата.

Ову поруку потврђују писања бројних арапских медија, укључујући alarabi.co.uk, Baladi News и други који пишу о бројним појачањима која стижу у подручје Аин Исе, где је смештено седиште 93. тенковске бригаде САА.

Тако је, на пример, 11. марта тенковски батаљон САА пребациоу Аин Ису поред оклопних возила и неколико десетина војника који су стигли дан раније.

Извештава се да ће у блиској будућности појачање наставити да се креће у то подручје, што ће довести до значајног ширења група које се концентришу до распоређивања две комплетне дивизије.

Очигледно је да овако велико јачање груписања владиних снага на подручју Аин Исе није ограничено само интересима одбране. У блиској будућности треба очекивати офанзиву ССП-а на територијама које је окупирала Турска у оквиру акције „Пролеће мира“.

Вероватноћа да ће сиријски председник Башар ал Асад дати зелено светло за војну операцију повећава се усред предстојећих председничких избора.

Ако владине снаге успеју да ослободе још неколико насеља од страних интервенциониста, ово ће подићи ауторитет актуелног председника у очима народа Сирије, укључујући оне становнике курдске националности, и обезбедити Асаду победу на изборима.

Упозорење кијевском режиму прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА