Најновије

ОРБАН НА УДАРУ ЕУ: Покреће се правни поступак?

Европска комисија саопштила је данас да ће можда размотрити правни поступак против Мађарске након што је она одбила да обнови дозволу за радио станицу Клубрадио чији су гости у емисијама често критиковали владину политику.

Виктор Орбан. (Фото: Јутјуб)

- Извршна власт ЕУ помно прати случај - рекао је портпарол Комисије Кристијан Виганд.

- Пажљиво анализирамо усклађеност ових одлука са правом ЕУ, укључујући њихов утицај на слободу медија и плурализам у Мађарској, у којој Комисија има разлога за забринутост - рекао је Виганд за Ројтерс додајући да се Комисија неће устручавати да предузме законске мере ако буде потребно.

Клубрадио, који емитује програм 19 година, принудно је искључен прошлог месеца након што је изгубио спор због одузимања дозволе. Свој програм они од средине фебруиара емитују на Интернету.

Мађарска је јуче одбила захтев Клубрадија за лиценцу на тендеру за фреквенције у којем је био једини преостали кандидат, а уз образложење да не испуњава услове.

Надлежни орган за медије пресудио је да је због нестабилног финансирања станица неподобна за коришћење фреквенције и да њени програмски планови садрже грешке.

Клубрадио је у саопштењу навео да су његово пословање и финансије транспарентни и да испуњавају све моралне и правне стандарде.

"Клубрадио ће се жалити на пресуду медијске власти на свим могућим релевантним мађарским и међународним судовима," поручили су.

Бизнисмен открио колико је Мило Ђукановић заиста богат! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА