Најновије

ОВО ЗАХТЕВА СУРОВУ ОСВЕТУ! Џихадисти кренули у напад према руској бази! (ФОТО)

Ћелије Исламске државе напале су борце Сиријских демократских снага (СДФ) у близини ваздухопловне базе коју редовно користе руске снаге на североистоку Сирије.

Џихадисти ИД. (Фото: Јутјуб)

Према сиријској Опсерваторији за људска права са седиштем у Лондону, терористи су пуцали и убили два борца СДФ-а који су чували ваздухопловну базу Табка у западном селу Рака. Терористи су користили пиштоље опремљене пригушивачима. Напад се догодио 14. марта.

СДФ је заузео ваздухопловну базу Табках од ИД-а након жестоке битке у марту 2017. Коалиција предвођена САД-ом учествовала је у бици у којој је уништен већи део базе.

У протекле две године, база је у великој мери коришћена као задњи пост од стране руске војне полиције и Сиријске арапске војске, која је распоредила јединице на североистоку Сирије да надгледају прекид ватре између СДФ-а и турских снага.

Прошле године је неколико извештаја тврдило да Русија жели да одржи трајно војно присуство у ваздухопловној бази. Ове тврдње тек треба потврдити.

Напад на стражаре ваздухопловне базе Табках наглашава растући утицај ИД-а у Ракки и њеном селу. СДФ тек треба да се позабави овом претњом.

Вучић осам пута обећао да ће се вакцинисати! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА