Најновије

ДЕСЕТИНЕ УКРАЈИНСКИХ ТЕНКОВА СТИГЛО У ДОНБАС: Пуна борбена готовост на снази (МАПА)

Оружане снаге Украјине у Донбасу добиле су појачање у виду неколико десетина тенкова и противавионских ракетних система, објављено је у уторак, 16. марта, на званичном сајту Управе Народне милиције Доњецке Народне Републике (ДНР).

Украјинска војска (Фото: Јутјуб)

Према обавештајним подацима, Украјина је распоредила укупно 33 јединице војне опреме и наоружања у близини стамбених зграда и општинских објеката на територијама Донбаса под контролом Кијева: један БТР-70 у близини насеља Новобахмутовка, као и два ПВО система „Оса“ и тенк Т-72 у близини тачке насеља Сухаја Балка.

Поред тога, додатна опрема је пребачена на железничке станице у региону. Конкретно, два противавионска ракетна система Стрела-10 и 22 тенка Т-64 послата су у Артемовск, који се налази северно од Горловке, а пет самоходних артиљеријских јединица Акација у село Зачатовка.


Фото: НМ ДНР

Јуче, 15. марта украјински сајт „Strana.ua“, позивајући се на изворе на првој линији фронта, известиo је да су оперативне јединице украјинских трупа у Донбасу стављене у пуну приправност, тј. режим пуне борбене готовости. Забележено је да су се украјински војници вратили на положаје које су заузимали пре повлачења трупа. Сада је растојање између зараћених страна свега 400-700 метара.

Дана 27. јула 2020. године у Донбасу је проглашен прекид ватре на неодређено време, о коме су се у оквиру Трилатералне контакт групе договорили представници Украјине, Русије и ОЕБС-а. Ово је 21. покушај да се испоштује споразум о прекиду ватре.


Фото: НМ ДНР

Зашто је бивши председник ЛНР осуђен на доживотну робију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА