Најновије

БАЈДЕН У ШКРИПЦУ: Туже га јавни тужиоци 21 државе САД!

Државни тужиоци 21 савезне америчке државе које воде републиканци, покренули су тужбу против председника Џоа Бајдена због отказивања пројекта градње нафтовода „Кистоун“.

Џозеф Бајден (фото: Јутјуб)

У тужби се тврди да се у Бајденовој извршној наредби не наводи ниједно законско или друго овлашћење које председнику дозвољава да мења енергетску политику, и тврди се да председнику недостаје моћ да спроведе свој „амбициозни план“ за преобликовање економије пркосећи неспремности Конгреса да то учини.

Тужба је поднесена у Тексасу, а покренули су је државни тужиоци из Тексаса, Монтане, Алабаме, Аризоне, Аркансаса, Џорџије, Канзаса, Кентакија, Индијане, Луизијане, Мисисипија, Мисурија, Небраске, Северне Дакоте, Охаја, Оклахоме, Јужне Каролине, Јужне Дакоте, Јуте, Западне Вирџиније и Вајоминга, преноси Спутњик интернешенал.

Многе од ових савезних држава не налазе на траси предложеног нафтовода, али у тужби се тврди да ће одустајање од градње „Кистоуна“ изазвати талас ефеката који негативно утичу на економију и животну средину и у државама које нису обухваћене пројектом.

У тужби су као оптужени наведени и државни секретар Ентони Блинкен, амерички државни тужилац Мерик Гарланд и друге кључне личности из Бајденове администрације.

У својој првој серији извршних налога на дан инаугурације, Бајден је обуставио изградњу спорног нафтовода наводећи забринутост за животну средину. Нафтовод би требало да нафту транспортује из Канаде до рафинерија у Тексасу.

Бајден је тај потез означио као део заједничког напора за борбу против климатских промена.

Против администрације председника САД недавно је 12 савезних држава поднело тужбу због извршне наредбе која посебно предвиђа утврђивање такозваних социјалних трошкова за емитовање гасова стаклене баште.

Косачов поручио Бајдену да је дрзак, а онда му одбрусио да САД бацају бомбе на сваких… ОВДЕ погледајте колико минута.

Извор: sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА