Најновије

СИРИЈСКИ МИЛИТАНТИ ПОСЛАЛИ АСАДУ ЈЕЗИВУ ПОРУКУ: Ова дивизија позната је по зверствима (ФОТО/ВИДЕО)

Десет година након рата у Сирији, сиријски милитанти које подржавају Турци славе своју "револуцију" све до Либије, где су се борили као плаћеници.

Ова дивизија позната је по зверствима (Фото: Јутјуб)

Дана 15. марта, дивизија Сулејман Шах, једна од највећих сиријских група коју подржавају Турци, поделила је пропагандни видео снимак намењен обележавању десет година од "револуције" која је наводно започела 15. марта 2011. године.

Видео укључује драматичне снимке бораца дивизије Сулејман Шах који се постројавају у облику арапске фразе (15 адхар) што у преводу значи "15. март".

Посматрачи су брзо открили да је видео, који би требало да одражава национализам милитаната које подржавају Турске, у ствари снимљен у Либији, тачније у плаћеничком кампу смештеном у области Јанзур западно од главног града Триполија.

Дивизија Сулејман Шах, кључни члан Сиријске националне армије, била је једна од првих група које су подржале Турске и послале милитанте у Либију по наређењу из Анкаре.

У Либији су се сиријски милитанти борили за Владу националног споразума против Либијске националне војске у замену за новац.

Према недавном извештају сиријске Опсерваторије за људска права са седиштем у Лондону, Турска је распоредила више од 18.000 сиријских плаћеника у Либији. Најмање осам хиљада милитаната и даље је тамо, упркос недавном напретку у либијском политичком процесу.

Телевизија Скај Њуз Арабија са седиштем у УАЕ известила је 16. марта да су САД и Турска постигле почетни споразум о повлачењу свих сиријских милитаната из Либије у року од две недеље. Ово тек треба потврдити.

Да ли ће сиријски милитанти остати у Либији или отићи, њихова одлука да се тамо боре у замену за новац и да служе интересима стране силе - у овом случају то је била Турска - разоткрива њихову истинску идеологију. Идеологија која нема никакве везе са патриотизмом или револуционарним принципима.

Шта је Шешељ рекао о рату у Босни прочитајте ОВДЕ.

Извор: South Front

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА