Најновије

ПОЈАВИЛА СЕ НОВА ВАРИЈАНТА КОВИДА? Научници забринути због врло тешког доказивања ПЦР тестом!

У Француском региону Бретања покренута је истрага након што је геномским секвенцирањем откривено осам носилаца нове варијанте вируса корона у групи од 79 заражених пацијената у граду Ланиону.

Корона вирус. (Фото: pixabay. com)

Француски министар здравља рекао је да се не чини да је та нова варијанта заразнија или да узрокује тежи облик болести ковид 19, али су француски медицински званичници изразили забринутост због чињенице да та нова варијанта избегава откривање стандардним ПЦР тестовима.

Белгијски вирусолог Стевен Ван Гуш објаснио је да је осам пацијената показивало уобичајене симптоме болести ковид 19, али су ПЦР тестови упорно показивали негативне резултате.

Појава нове варијанте долази у тренутку кад Француска бележи пораст заражених, а председник Емануел Макрон упозорава на нове мере затварања у наредних неколико дана.

Светска здравствена организација окатегорисала је нову варијанту као "варијанту под истрагом", а не као "забрињавајућу варијанту", што је био случај код британске, јужноафричке и бразилске варијанте.

Гуш је нагласио да постоји много различитих тестова у различитим лабораторијима те да је могуће да поједини тестови имају проблем са откривањем одређене варијанте новог вируса корона, али да добри тестови обично не откривају само један специфичан део вируса. Тестови обично откривају један до три различита дела вируса.

У међувремену, француске власти спроводе нужно праћење стања и мере подршке здравственом систему.

Захтев 212 српских интелектуалаца да се спречи закон о истополним заједницама! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА