Најновије

Војска испунила захтев председника Путина да се спречи крвопролиће на Криму

Оружане снаге Русије испуниле су захтев председника Владимриа Путина да спрече крвопролиће током операције на Криму 2014. године, а према мишљењу многих страних политичара и стручњака, руска војска је поступала веома професионално, рекао је заменик министра одбране Русије Андреј Картаполов.

Андреј Картаполов (Фото: РИА)

Према његовим речима, руски војници су заједно са народном полицијом на полуострву сачували Крим од те страшне несреће.

„Када се чинило да неће бити могуће да се избегне велико крвопролиће, у ситуацију се умешала Русија. Парламент и влада Крима су већ 27. фебруара 2014. године били под заштитом 'учтивих људи' и над зградом се вијорила руска застава. Од тог тренутка све се брзо одвијало“, рекао је Картаполов на округлом столу у Савету федерације, посвећеном повратку Крима у састав Русије.

Како је додао, 27. фебруара ујутру били су постављени контролни пунктови на местима копнене комуникације са Украјином, а кроз неколико дана биле су блокиране све војне јединице украјинских Оружаних снага.

„Јединице Оружаних снага Русије истовремено су решавале задатке поуздане заштите објеката Црноморске флоте и спречавања оружаног мешања украјинских војника у политичку ситуацију, спречавање изношења муниције и оружја из украјинских јединица и арсенала, стварање свих услова за одржавање референдума о статусу Крима“, објаснио је Картаполов.

Према његовим речима, на састанцима са шефовима снага самоодбране, представницима локалних власти, друштвено-политичких организација посебна пажња је посвећивана разјашњавању главног захтева руског председника, а то је да се ни у ком случају не допусти сукоб и крвопролиће са украјинским војницима.

„Сви ти задаци били су успешно решени. На Криму се није догодио ниједан оружани сукоб и није било људских жртава. Многи страни политичари, експерти и стручњаци признали су да су поступци руске армије током Кримске операције били високо професионални у свим компонентама“, рекао је заменик министра, истакавши да су руски војници показали високу професионалност.

Северна Кореја "раскрстила" са азијском државом, Америка главни кривац! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА