Најновије

ОТМИЦЕ, МУЧЕЊА, ОКРУТНОСТ: Специјални суд прихватио 18 пријава Срба и Албанаца да су били жртве Тачија и ОВК!

У Специјалном суду у Хагу 19 особа се појавило као директне и индиректне жртве у случају оптужнице Специјализованог тужилаштва против Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Реџепа Сељимија и Јакупа Краснићија. Тачијев адвокат Дејвид Хупер поднео је жалбу Специјалном већу, у којој је оспорио извештај Канцеларије за учешће жртава, преноси Газета Експрес.

Хашим Тачи. (Фото: Правда)

Од укупно 19 пријава Албанаца и Срба да су били директне или индиректне жртве ратних злочина, Канцеларија за учешће жртава при Специјалном суду прихватила је процесуирање 18 особа, док је једну пријаву одбацила.

Хупер у обимној жалби покушава да оспори и случајеве прихваћених жртава српске националности, који тврде да су директне жртве отмице, мучења, притвора противзаконитог и окрутног поступања. Срби чије је пријаве да су потенцијалне жртве ОВК Судско веће прихватило, наводе да су као последица ових кривичних дела претрпели физичку, менталну и материјалну штету.

Тачијев адвокат Дејвид Хупер поднео је жалбу на 13 страница на одлуку Специјалног суда у којој је изнео низ критика на извештај Канцеларије за учешц́е жртава.

- Потпуно је неразумно зашто се оптужени сада терете за кривична дела, која уопште нису обухваћена оптужницом. Захтевам да се прихвате само пријаве жртава, које имају јасне доказе да су претрпеле директну и индиректну штету током периода на који се односи оптужница - навео је, између осталог Хупер у жалби.

Адвокат Хашима Тачија наводи и да Канцеларију за учешц́е жртава није тачно навела места на којима су се догодила кривична дела.

Руски авиони испуштају злослутни звук, страхе се шири Америком! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово Онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА