Најновије

КРИВОКАПИЋ БОЈКОТУЈЕ МЕДОЈЕВИЋА?! Премијер није позвао лидера ПзП на састанак са челницима странака парламентарне већине!

Лидер црногорског Покрета за промене (ПзП) Небојша Медојевић изјавио је данас да га премијер Здравко Кривокапић није позвао на данашњи састанак с председницима странака које чине парламентарну већину и да не зна разлог за то.

Небојша Медојевић. (Фото: Јутјуб)

Медојевић је поновио да ПзП остаје чврсто при ставу да неће гласати ни за један закон у Скупштини, све док не буду усвојени тужилачки закони у форми која је била усаглашена са владом и остатком парламентарне већине, преноси портал РТЦГ.

"Као суверенистичка, реформска странка која је дала кључни допринос у изглашавању Устава и тада и сада смо били против да се и тужилаштву и правосуђу даје статус недодирљивих грана власти, без икакве контроле парламента, без претходно спроведене лустрације, отварања досијеа и општег реизбора свих тужилаца и судија", истакао је Медојевић.

Према његовом мишљењу, тужилаштво је изменама Устава, у којима, како истиче, није учествовао ПзП, формирано као четврта грана власти, која не одговара никоме осим Ђукановићу и ДПС-у.

"Тужилаштво је постала затворена секта која скупа са тужилачким саветом чувају једни друге и спречавају покретање кривичних поступака против породице Ђукановић", сматра Медојевић.

Он је оценио да, имајући у виду да у области избора и разрешења тужилаца не постоје јединствени стандарди ЕУ и да је то питање остало у надлежности држава чланица, предлози ДФ о изменама тужилачких закона нису и не могу бити против ЕУ стандарда из простог разлога што ти стандарди не постоје.

Медојевић је такође изнео став да је "очигледно да је Кривокапић део неког договора са Ђукановићем, ДПС и тајкунима којима апсолутно одговара постојеће стање у тужилаштву и који спречавају нужне промене".

"Вијести" су у петак објавиле да је премијер Црне Горе Здравко Кривокапић позвао председнике странака које чине парламентарну већину на разговоре који ће бити одржани данас. Лист је навео да ће тема разговора бити излазак из политичке кризе и да ће Кривокапић одвојено разговарати са лидерима партија.

Врхунски светски научници отворили врата новој нади у лечењу корона вируса! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА