Најновије

ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПРОВОЦИРАЈУ: "Србија је агресивна! Морамо да набавимо тешко наоружање!"

Шиптарски пуковник Дритон Демирај изјавио је да је учешће припадника тзв. Косовских безбедносних снага, први пут, у мировној мисији са америчком војском у Кувајту изванредан успех, преноси Репортери.

Шиптарске паравојне формације на Косову и Метохији. (Фото: Јутјуб)

– Ово је изузетан успех Косова, Косовских безбедносних снага, али и косовских дипломатских напора. Ово је део текућих реформи које је КБС покренуо током протеклих година – рекао је Демирај.

Нагласио је да је веома важно што учешће припадника КБС у мировној мисији показује Русији и Кини и Србији, као и председницима Србије и Русије Александру Вучићу и Владимиру Путину да је тзв. Косово на добром путу и ​​да га не могу зауставити.

Такође је нагласио да је неопходно повећати капацитет КБС, које би се огледало у побољшаној структури али и модернизацији тешким наоружањем и артиљеријом.

– У сталним разговорима које смо имали, како са врховним командантом КБС, тако и са мојим пријатељем, министром одбране Ћунијем, али и новим министром који ће доћи. Мислим да је следеће повећање капацитета КБС. КБС је и даље са окрњеном мисијом за обуку, мора прећи из периода преласка са безбедносних мисија или мисија трагања и спасавања на борбене мисије, што значи да се то претвара у побољшање структура, изградњу капацитета, модернизацију наоружања – рекао је Демирај.

Додао је да је Србија у сваком погледу агресивна, добро наоружана, те да као таква угрожава регион.

– Признајмо, чак и овде на телевизији имамо агресивну Србију у сваком погледу, добро наоружану, која непрестано покушава да угрози регион и дотичне државе. Срећни смо што имамо албанску војску, чланицу НАТО, која у потпуности подржава КБС и другу албанску војску која се ствара – додао је Демирај.

Према његовим речима то ће се догодити, после 25. априла, када буде изабрана „нова влада на демократским изборима у Албанији, која ће бити ближа влади Косова у погледу реформи“.

Чанку смета застава Србије! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Косово онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА