Најновије

ПРАВЕ КОСМИЧКУ 5G МРЕЖУ! Ова америчка компанија са авиона и ракета прелази на свемир!

Огранак америчке корпорације Локид Мартин за развој космичке технологије објавио је данас споразум о стратешким интересима постигнут са сателитском стартап компанијом Омниспејс „о истраживању могућности заједничког развоја 5G мреже у свемиру“.

Амерички сателит. (Фото: pixabay. com)

„Ово происитиче из заједничке визије глобалне 5G мреже, која омогућава корисницима несметано прелажење између сателитске и земаљске мреже“, рекао је извршни директор Омниспејса Рам Висванатан за Си-Ен-Би-Си. Он је истакао „врхунску стручности“ компаније Локид Мартин на разним тржиштима, посебно широк спектар њихових клијената у Министарству одбране.

Извршни потпредседник Локид Мартин Спејса Рик Амброуз је изјавио да стартап Омниспејс "има врло моћну визију како да се понуди ова услуга...и како да се пребаци на мобилни уређај“. Према његовим речима, две компаније су по овом питању у интеракцији око годину дана. Споразум о стратешким интересима даље цементира сарадњу овог двојца на развоју хибридне мреже која комбинује домет глобалне сателитске мреже, познате у индустрији као констелација, са капацитетима оператера бежичних мобилних мрежа.

Омниспејс, са седиштем у Вирџинији, прикупио је прошлог месеца 60 милиона долара предузетничког капитала од инвеститора предвођених Фортрес Инвестмент групом, а од свог оснивања 2012. до данас је прикупио 140 милиона долара. Амброуз је рекао да је „још увек прерано рећи“ да ли ће Локид Мартин и сам инвестирати у Омниспејс, али је напоменуо да ће две компаније „истраживати више различитих опција“ како се партнерство буде ширило, преноси Си-Ен-Би-Си.

Ситуација у Идлибу поново ескалирала, безбедност је озбиљно угрожена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА