Најновије

МЛАЂАН ЂОРЂЕВИЋ: Вучић признаје уставни суд лажне државе Косово!

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић огласио се данас саопштењем поводом текућег спора између Српске листе на Косову и Метохији и нове владе у Приштини коју води Албин Курти, а поводом броја министарских места за Српску листу у тој влади. 

Млађан Ђорђевић. (Фото: Јутјуб)

Он је оценио да се на овом питању види „сва беда и сва пропаст“ косовске политике Александра Вучића и СНС.

„Колико је срамотно што се цела државна политика око Косова и Метохије свела на то да моле Албина Куртија да Српској листи удели још један портфељ, да се намири још неки локални функционер Српске листе, тј. СНС“, истакао је Ђорђевић.

Он је подсетио да је до 2012. године државна политика према КиМ подразумевала активно присуство Републике Србије у свим местима са српском већином, где је према његовим речима, постојао читав државни систем, од правосуђа и безбедносних служби до снабдевања електричном енергијом. Ђорђевић подсећа да су у последњих девет година све та овлашћења пренета на Приштину и да се сада расправља око броја фотеља у тзв. косовској влади.

„Српска листа се као нећка, неће да гласају за Куртијеву владу, а једно понуђено место су без проблема прихватили. Исто као што су без проблема седели у владама Харадинаја, Тачија и осталих ратних злочинаца“, каже лидер Ослобођења.

Најаву да ће се овим поводом Српска листа обратити Уставном судом тзв. Косова, он оцењује као скандалозну.

„Александар Вучић, Никола Селаковић и сви остали који причају о жалби изгледа директно признају надлежност тзв. уставног суда лажне државе Косово. Они тиме признају устав независног Косова“, упозорава Млађан Ђорђевић.

Оцењујући Куртијеве захтеве за наставак дијалога као „нереалне и мегаломанске“, Ђорђевић објашњава да је цела ситуација ипак „директна последица уступака Вучићевог режима, од којих је последњи наговарање Срба да излазе на косовске изборе.“

„Овакав исход смо добили јер су СНС и Српска листа дали легитимитет њиховим изборима и институцијама. А сада се жале, јер су као и сваки пут од 2012. године, у преговорима дали све, а заузврат нису добили ништа“, истиче председник покрета Ослобођење.

Ко је налогодавац очигледног убиства Владимира Цвијана? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА