Најновије

НЕКАДА СУ ЈУРИШАЛИ ЗАЈЕДНО НА КУРДЕ: Африн у пламену, "Хамзе" и "Корпус ал-Шам" запуцали једни на друге (ВИДЕО)

Прекјуче су избили тешки сукоби између милитаната које подржавају Турци у окупираној сиријској области Африн у северном Алепу. Милитанти "Хамза дивизије" сукобили су се са групом која је недавно пребегла из дивизије и придружила се "Корпусу ал-Шам".

Курди (Фото: Јутјуб)

Разлози сукоба тек треба да се открију, али су наводно били личне природе. Сукоби су избили у округу Басута, а касније су се проширили и на оближња села Бурџ Бдалу, Кафр Зајт и Ајн Дару.

Након интервенције "Војне полиције", тела за спровођење закона иза којих стоји Турска, и такозваног "Заједничког одбора за повратак права", сукоби су завршени. "Хамза дивизија" и "Корпус ал-Шам", обе фракције Националне сиријске војске (СНА), постигле су решење.

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР) са седиштем у Лондону, један од милитаната "Корпуса ал-Шам" је убијен. Повређено је још десет милитаната на обе стране.

Фракције које подржавају Турци редовно се сукобљавају у окупираним деловима северне и североисточне Сирије. Упркос томе што има потпуну контролу над тим фракцијама, Анкара не предузима ништа да спречи међусобно убијање.

Пушков открио све о најновијим притисцима Америке на Пекинг. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА