Најновије

ИРАК ДИЖЕ 10.000 ВОЈНИКА ЗБОГ ПАПЕ: Дочекује га најзначајнији шиитски лидер

Папа Фрања изјавио је данас да у петак иде у Ирак, где његовом претходнику папи Јовану Павлу није била дозвољена посета 2000. године, зато што "људи не смеју бити изневерени други пут".

Папа Фрања (Фото: Јутјуб)

Папа је затражио је од верника да се моле да се његова "посета одржи на најбољи могући начин и да донесе жељене плодове".

"Већ неко време желим да се сусретнем са људима који су толико пропатили и да упознам тамошњу мученичку Цркву", рекао је папа.

Ирачка мањинска хришћанска заједница годинама је била на удару ратова и репресије џихадиста Исламске државе. Папа жели да посети Мосул где цркве још носе ожиљке из конфликата, преноси Ројтерс.

"Народ Ирака нас чека. Чекали су папу Јована Павла II коме није било дозвољено да оде. Људи се не смеју изневерити поново. Молимо се да овај пут прође добро", рекао је папа Фрања.

Папа би требало да посети Ур, место рођења пророка Аврама и да се састане се са ајатолахом Али ал-Систанијем, најзначајнијом личношћу шиитског ислама.

Ради заштиte папе који ће се вероватно кретати оклопним возилима у Ираку биће ангажовано око 10.000 војника. Због рестриктивних мера услед корона вируса ограничен је број људи који ће моћи да виде папу.

Ко и како подрива Белорусију, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА