Најновије

УХВАЋЕНА НЕПРИЈАТЕЉСКА ПОДМОРНИЦА! Руски брод "Адмирал Касатонов" хитно реаговао у Средоземљу!

Прва серијска фрегата пројекта 22350 „Адмирал Касатонов“ успешно је извела задатак потраге за подморницама у Средоземном мору и друге задатке, саопштила је прес-служба Северне флоте.

Руски брод. (Фото: ТВ Звезда)

„Посада брода је извршила задатак проналажења подморница уз помоћ хидроакустичног наоружања и извела противбродске маневре, укључујући избегавање напада условног непријатеља“, наводи се у саопштењу.

Припадници Северне флоте налазе у Средоземљу већ више од два месеца. Експедиција је почела 30. децембра прошле године, а од тада „Адмирал Катасонов“ је прешао 16.000 морских миља и боравио у лукама Алжира, Грчке, Египта, Кипра, Сирије и Турске.

Пловидбу фрегате осигуравају и један танкер и један реморкер.

Ради се о истој области Средоземног мора где је раније током месеца читава група бродова НАТО безуспешно трагала за подморницом Црноморске флоте „Ростов на Дону“.

Подсетимо, западни медији су писали да је руска подморница средином марта нестала са екрана радарских система и контроле бродова НАТО, што је изазвали њихову забринутост, посебно америчке морнарице због могућности да руски брод прикупља поверљиве податке.

А руска подморница је, не напуштајући област, сама успоставила контакт да морнарице и наставила да испуњава постављене задатке.

Три жртве злочина у Старом Грацком на суду против Тачија! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА