Најновије

НАТО НЕЋЕ РАТОВАТИ ЗА УКРАЈИНУ У ДОНБАСУ: Наведен разлог зашто нико у Вашингтону неће стати уз Кијев

НАТО неће учествовати у непријатељствима у Донбасу у случају заоштравања сукоба у знак подршке Украјини због страха од Русије, сматра Олег Волошин, посланик Врховне раде из странке ''Опозициона платформа - За живот''..

Украјинска војска (Фото: Flickr)

"Ако данас у Донбасу започне велика конфронтација у размерама упоредивим са 2015. годином ... Не знам како ће се водити преговори, какве ће се одлуке доносити, али са сигурношћу могу рећи да се НАТО неће борити. Поготово сада , када је Русија показала увођење хиперсоничних ракета у употребу и низа другог наоружања, које је чак и без нуклеарног оружја способно да нападне кључне контролне центре Запада. ради Украјине у Вашингтону нико неће устати“, рекао је Волошин у среду на ТВ каналу Першиј незалежниј.

Односи Москве и Кијева погоршали су се због ситуације у Донбасу. Украјинске власти су раније више пута оптуживале Русију за мешање у унутрашње ствари земље. У јануару 2015. године Врховна Рада је усвојила изјаву у којој се Руска Федерација назива „земљом агресором“. Русија негира оптужбе украјинске стране и назива их неприхватљивим. Москва је више пута изјавила да није страна у унутрашњем украјинском сукобу и да је заинтересована да Кијев превазиђе политичку и економску кризу.

Како је Рамзан Кадиров узвратио ударац Израелу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА