Најновије

И ДИРЕКТОРКА ИНФЕКТИВНЕ НАС ЗАСТРАШУЈЕ: Драматично је, вакцина није чаробни штапић, корона се захуктава!

Заменица директора Инфективне клинике КЦС Ивана Милошевић изјавила је да се епидемија захуктава и да је број пацијената примљених у болнице већи од броја отпуштених, уз велики број прегледа у тријажним центрима.

Др Ивана Милошевић (фото: Јутјуб)

Након састанка министра здравља Златибора Лончара са директорима ковид болница, саопштено је да се коронавирус поново захуктава, и да је већи број примљених у болнице него отпуштених пацијената.

Велики је број прегледа у тријажним центрима, рекла је Ивана Милошевић, заменица директора Инфективне клинике КЦС.

Договорено је да се болесници пре свега упућују у ковид болнице у Батајници и Крушевцу, а да КБЦ "Бежанијска коса" и "Звездара" за сада не прелазе у ковид систем.

"Надамо се да нећемо морати опет у ковид систем да враћамо 'Звездару' и 'Бежанијску косу', јер морамо водити рачуна и о пацијентима који немају ковид-19", рекла је Милошевићева.

Наравно, како је додала, рачуна се на капацитете КБЦ Земун и "Др Драгиша Мишовић", као и на Инфективну клинику, која ради 24 сата.

Напоменула је да је ситуација таква да се не треба изненадити да неко од пацијената буде хоспитализован и ван Београда.

"Батајница има капацитете за пријем болесника, али ни то није безгранично. Сада је тамо око 750 пацијената, а капацитет је 900", навела је Милошевићева.

Најавила је да ће бити отворен други стационар у ВМЦ "Карабурма" са 45 постеља, где ће бити ангажовани радници из војног система.

Такође, напоменула је да су ово планови за викенд, пошто се дугорочни планови, "на дуге стазе", не могу правити јер је ситуација, како каже, драматична.

Апеловала је, у име свих здравствених радника, да се грађани стрпе и искористе привилегију што Србија има четири вакцине, јер је то једини пут ка нормалном животу.

"Немојте да изгубимо шансу да се вратимо у релативно нормалан живот, што пре. Морамо да се придржавамо мера, које се нису довољно поштовале, посебно после пријема прве дозе. Вакцина није чаробни штапић, она нас штити, али су потребне бар две недеље после друге дозе да бисмо били сигурни", поручила је Милошевићева.

Нови састанак министра са директорима ковид болница биће одржан у понедељак.

А Кризни штаб је донео лудачку одлуку која ће допринети експанзији короне, све купце за викенд су набили у неколико сати, опширније ОВДЕ.

Извор: РТС

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА